середа, 12 січня 2011 06:15

Від лупи голову миють милом

— Як я тільки не лікувала себорею та перхоть. Майже всі шампуні допомагають лише на деякий час, — розповідає 62-річна Ксенія Щур із міста Тульчин на Вінниччині. — Знайомі порадили купити в аптеці дехтярне мило. Почала після миття регулярно втирати його у шкіру голови на 5–10 хвилин кожних чотири-п'ять днів. Волосся потім ополіскувала водою з чайною ложкою укусу. І так цілий місяць. Себорею і перхоть як корова язиком злизала.

Флакон дігтярного мила в аптеці коштує 15 грн. Його рекомендують для профілактики псоріазу, шкірних дерматитів.

— Мити голову таким милом можна, але допоможе воно не надовго, — каже 33-річний Олександр Павлюк, дерматолог вінницького приватного медичного центру. — Лікувати такі проблеми треба комплексно, особливо це стосується себореї. Треба тиждень-два дотримуватися вегетаріанської дієти. Не можна їсти м'яса, гострої їжі та такої, що містить вуглеводи, зокрема цукерок. Щодня варто мити голову. Полоскати різними трав'яними відварами. І приймати ліки, які призначить лікар.

Зараз ви читаєте новину «Від лупи голову миють милом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі