четвер, 19 липня 2007 17:07

Валентина Савчук від злоякісної пухлини пила усі приписані ліки

Автор: фото: Анна ІЛЬЮК
  Рівнянка Валентина Савчук 22 роки стоїть на обліку в онкологічному диспансері. Вона каже, що не мала страху перед хворобою, тому й одужала
Рівнянка Валентина Савчук 22 роки стоїть на обліку в онкологічному диспансері. Вона каже, що не мала страху перед хворобою, тому й одужала

49-річній рівнянці Валентині Савчук у 27 років поставили діагноз: злоякісна меланома шкіри правого стегна. І вердикт: лишилося жити п"ять років.

Хвороба розвинулася з родимки.

— Вона почала збільшуватися. А мені подобалася, гарна така, — розповідає Савчук.

У той час Валентина була на третьому місяці вагітності. Це викликало швидкий ріст пухлини. Жінці зробили аборт і прооперували меланому — видалили лімфовузли на стегні.

— Я не мала страху перед хворобою, — запевняє рівнянка. — Ходила на роботу, їздила відпочивати, у їжі себе не обмежувала.

Після операції Валентині Савчук один раз зробили "хімію". Від інших сеансів вона відмовилася.

— Пила усе, що приписували: інтерферон, троксивазин, краплі Береша — вже й не пам"ятаю усього, — каже. — А ще пила чистотіл.

Валентина лікується традиційними методами. Має вдома рятівну аптечку. Каже, на лікування в місяць витрачає не більш ніж сто гривень. Вона вважає, що її хвороба — це не вирок, а спосіб життя.

— Я хвора лише тоді, коли мені хочеться задерти на дивані ноги, — усміхається жінка.

Хірург-онколог, завідувач поліклінічним відділенням Рівненського обласного онкодиспансера Юрій Чишкевич, 37 років, розповідає притчу про лікаря, пацієнта і хворобу, що сидить між ними.

— Пацієнт сам вирішує, з"їсть його хвороба чи ні. Лікар тільки допомагає у цій боротьбі. Чим страшна меланома? Це є злоякісна пухлина, яка при малому розмірі, наприклад, один сантиметр, може дати метастази в легені розміром з яйце. Тому її треба вирізати.

Валентина Савчук, каже лікар, після видалення пухлини отримала інтерферонотерапію. Це на 50–70 % зменшує ризик появи метастазів. Крім того, недугу виявили на ранній стадії. Така пухлина гормонально чутлива, тому одразу проявилася під час вагітності.

— Онкозахворювання й народна медицина — несумісні, — переконаний Чишкевич. — Народна медицина — це недосліджені, невпорядковані знання. Одному допомогло, а іншому зашкодило. Валентина була мудрим пацієнтом — дотримувалася всіх приписаних процедур. А те, що вона пила чистотіл, то її право. Однак лікарі не схвалюють таке лікування.


Як зробити настоянку з чистотілу

Валентина Савчук розповіла рецепт настоянки чистотілу. Листя чистотілу перекрутити через м"ясорубку і вичавити сік. Розмішати його з цукром (у пропорції 1:8). Пити тричі на день. Для профілактики жінка радить додавати у чай по кілька висушених листочків чистотілу.


Зараз ви читаєте новину «Валентина Савчук від злоякісної пухлини пила усі приписані ліки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі