понеділок, 24 грудня 2007 16:03

В Івано-Франківську лікують зуби за швейцарською методикою

Автор: фото: Вікторія ЦИМБАЛІСТА
  Лікар-стоматолог івано-франківської приватної клініки Михайлюка Надія Микитюк лікує карієс жительці обласного центру Галині Бартос
Лікар-стоматолог івано-франківської приватної клініки Михайлюка Надія Микитюк лікує карієс жительці обласного центру Галині Бартос

Івано-Франківську приватну клініку Михайлюка відкрили торік. Лікуються там переважно заможні пацієнти та приїжджі з-за кордону. У ній роблять складне протезування зубів. Працюють із матеріалами, що привозять із Японії, Німеччини та Австрії.

36-річна Галина Шиндяк має проблеми із зубами з дитинства. Через сильний пародонтоз до 30 років втратила більшу частину зубів.

— Мені було соромно усміхатися. Ходила по стоматологічних клініках Івано-Франківська. Одні казали, що нічим не можуть допомогти. Інші хотіли вставляти імплантанти. Та я прочитала, що то не дуже добре. І все залежить від організму людини. Маю підвищений рівень цукру в крові. Тому імплантанти могли не прижитися.

Галина звернулася до клініки Михайлюка. Їй поставили бюгельні протези: на опорний зуб виготовили металеву коронку та зафіксували.

— Бюгельні протези — це відлита металева дужка-каркас, вкрита якісною пластмасою. Бюгелі кращі за звичні протези-пластинки. Вони опираються на ясна й зуби. Цей вид протезування універсальний. Його можна застосовувати, коли в роті зовсім немає зубів, або є частково. Ніякого дискомфорту людина не відчуває, — розповідає директор клініки Галина Михайлюк, 44 роки.

Протезування одного зуба коштує від 300 євро.

— Я не жалію, що заплатила більше грошей. Воно все одно виходить дешевше, ніж платити щороку по сто доларів і сумніватися, зможеш ти вкусити яблуко чи ні, — веде далі Галина Шиндяк.

Клініка Михайлюка використовує дорогі матеріали. Крім бюгелів, працюють із масою для відновлення зубів — "крейшен". Її замовляють в Японії, виготовляють керамічні безметалеві коронки. "Крейшен" не руйнує основу зуба, а коронка має природний вигляд.

Клініка Михайлюка використовує дорогі матеріали

Усі протези й коронки виготовляє власник клініки 44-річний Богдан Михайлюк, зубний технік за фахом.

— У виготовленні протезів, коронок чи простої пломби треба врахувати найменші дрібниці. Колір основних зубів, форму обличчя людини, — говорить Богдан Михайлюк. Із кожним  пацієнтом лікар працює два–чотири тижні.

Кілька років тому Михайлюк робив коронки своєму другові. Той виїхав до Швейцарії. Коли в нього заболів зуб, чоловік звернувся до тамтешньої клініки. Хворого оглянув лікар Віллі Галлєр, спеціаліст високого рівня, якого там називають "Леонардо у кераміці". Він попросив чоловіка розказати про людину, яка виготовляла такі коронки. Надіслав телеграму Михайлюкові й запросив його на курси. Після цього франківський лікар відкрив у місті власну клініку і працює за швейцарською методикою.

— Я чекав на хороший результат, але не знав, що він настільки мене здивує, — зачаровано розказує канадець Джон Павро, 52 роки. Чоловік лікувався у клініці Михайлюка. — Мені чудово підібрали коронки зубів, нині важко розпізнати, які мої, а які поставили.

За протезування канадець заплатив 1400 євро. Каже, що ціни у франківській клініці — найнижчі, а якість послуг нічим не поступається європейським. У Німеччині за схожу роботу платять 3 тис. євро.

Зараз ви читаєте новину «В Івано-Франківську лікують зуби за швейцарською методикою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі