понеділок, 27 серпня 2007 14:14

Українки неправильно підбирають засоби догляду за шкірою

Автор: фото: Сергій БУРКОВСЬКИЙ
  Дерматолог Центру здоров’я шкіри Раїса Соколовська визначає жирність шкіри 24-річної киянки Анжеліки Камінської. Найкраще для цього підходить чоло, бо його поверхня рівна
Дерматолог Центру здоров’я шкіри Раїса Соколовська визначає жирність шкіри 24-річної киянки Анжеліки Камінської. Найкраще для цього підходить чоло, бо його поверхня рівна

Дерматологи кажуть, що 10% недуг людини — це патології шкіри. Щоб визначити, з якими проблемами найчастіше стикаються українці, протягом літа у Донецьку, Одесі та Києві по п"ять днів працювали Центри здоров"я шкіри. Це спільний проект компанії "Віші" з Українською асоціацією лікарів-дерматовенерологів та косметологів. Лікарі оглянули майже 10 тис. людей.

— Українки мають більш чутливу шкіру, ніж, скажімо, француженки, — розповідає Ганна Кудріна, 29 років, науковий консультант "Віші". — Але основна проблема —  зневоднення через стрес та погану екологічну ситуацію. Тому шкіра швидше старіє.

Ще одна проблема — неправильне користування косметикою. Більшість відвідувачів Центру не знали свого типу шкіри й користувалися усіма засобами навмання.

— Розпитувала сімнадцятирічних дівчат про їхню косметику. А вони називають креми від гормонального старіння, засоби для жінок під п"ятдесят, у яких почався гормональний спад.

Україна стала 39-ю державою, яка приєдналася до міжнародного епідермічного дослідження. Перший Центр здоров"я шкіри відкрили 2002 року у Франції. Косметологи та дерматологи з усього світу об"єдналися, щоб виявити, як впливають на шкіру людей екологія та користування косметикою.

Зараз ви читаєте новину «Українки неправильно підбирають засоби догляду за шкірою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі