четвер, 12 червня 2008 18:59

У Житомирі виходжуватимуть крихітних новонароджених

  На відкритті центру ”Колиска надії” в Житомирі бізнесмен Віктор Пінчук знайомиться з подружжям Черніїв та їхнім сином Богданом. Півтора року тому хлопчик народився вагою 490 грамів
На відкритті центру ”Колиска надії” в Житомирі бізнесмен Віктор Пінчук знайомиться з подружжям Черніїв та їхнім сином Богданом. Півтора року тому хлопчик народився вагою 490 грамів

На базі Житомирського обласного центру охорони здоров"я матері й дитини почав працювати центр допомоги новонародженим "Колиска надії". Це 14-й заклад, відкритий коштом Фонду Віктора Пінчука.

Житомирський центр оснастили сучасною апаратурою. Тут є апарат краніотерм, який запобігає переохолодженню новонародженого. У жодній з країн СНД його немає. У клініці встановили найновішу апаратуру для УЗД, штучної вентиляції легень, інкубатори для новонароджених, апарати для підтримки дихання, реанімаційні столи. На обладнання витратили $1 млн.

У резервний фонд лікарні закупили препарат "Куросурф". Його застосовують для розкриття легень дітей, які народжуються вагою від 500 грамів.

— Цей препарат дорогий — приблизно 700 доларів за ампулу. І часто лікарі вагаються, чи давати його дитині, — каже на відкритті центру бізнесмен Віктор Пінчук, 47 років. — Тепер його вводитимуть, коли треба.

У фонді пояснюють, що клініку в Житомирі відкрили, бо тут працюють найкращі неонатологи країни. Завідувач реанімації Сергій Лапоног позаторік виходив дитину вагою 490 грамів. Це найменше маля, яке врятували в Україні. Цьогоріч Лапонога нагородили премією "Людина року" в номінації "Лікар року".

Народжувати в центрі "Колиска надії" можуть усі бажаючі. Люкс-палата для житомирян на період пологів коштуватиме 630 грн. Для киян пологи обійдуться найдорожче — 5 тис. грн. У центрі пояснюють різницю в оплаті більшим рівнем достатку столичних жителів.

— Пройдіть по кількох першокласних пологових будинках в Києві й подивіться, що є там, а що у нас, — каже заввідділенням реанімації Сергій Лапоног, 34 роки. — Пологи в клініці "Ісіда" коштують 25 тисяч гривень, а в нас уп"ятеро менше.

Записуватися на пологи можна в головного лікаря Юрія Вайсберга за номером телефону: (0412) 41 67 20.

Зараз ви читаєте новину «У Житомирі виходжуватимуть крихітних новонароджених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі