пʼятниця, 13 квітня 2012 10:31

У санаторії "Медобори" лікують 80 відсотків недуг

Автор: фото з архіву санаторію ”Медобори”
  У санаторії ”Медобори” наявні чотири лікувальні фактори — сірководень, натрійхлоридна вода, блакитна глина і торф’яне болото. Аналогів подібного мало не лише в Україні, а й у світі
У санаторії ”Медобори” наявні чотири лікувальні фактори — сірководень, натрійхлоридна вода, блакитна глина і торф’яне болото. Аналогів подібного мало не лише в Україні, а й у світі

— У мене проблеми з хребтом ще з дитинства були. Лікарі попереджали, що на старість матиму клопіт. Удома ходила лише у корсеті, рухатися майже не могла. Їздити на далекі відстані було тяжко. А після лікування в "Медоборах" я вже до Тернополя у театр з'їздила, — хвалиться 52-річна Валентина Каніфольська з міста Вишгород Київської області.

Вона щороку приїжджає на лікування до санаторію "Медобори" у село Конопківка Теребовлянського району Тернопільської області. Оздоровниця діє з 1988 року. Сьогодні там одночасно можуть лікувати 350 пацієнтів.

— Зазвичай людина має не одну, а кілька недуг, — розповідає директор і головний лікар закладу Василь Мартинюк, 49 років. — У нас є одразу чотири лікувальні фактори — сірководень, натрійхлоридна вода, блакитна глина і торф'яне болото. Аналогів цьому мало не лише в Україні, а й у світі. Тому ми можемо лікувати все це в комплексі, до 80 відсотків захворювань людини. Зокрема, шлунково-кишковий тракт, шкіру, легеневі, гінекологічні недуги та порушення опорно-рухового апарату, периферичної й центральної нервової систем.

У санаторії, крім різноманітних ванн і підводного масажу, практикують пиво- та спелеотерапію, лікування кіньми й продуктами бджільництва, холодом та п'явками. Загалом проводять понад 100 процедур.

— Ми використовуємо все із нетрадиційної медицини, що є ефективним. Широко застосовуємо традиційну фізіотерапію — лікування струмами, лазером, магнітними полями. Таким чином намагаємося запустити внутрішні механізми пацієнта, щоб організм сам долав недуги, — пояснює Василь Іванович. — Якщо раніше на курортах лікували 21-24 дні, то у нас є можливість за 10-12 днів привести організм до нормального стану.

Пацієнти самі обирають, у якому номері селитися. Кімната класу "економ" коштує 228 грн за день, одномісний номер — 276, двокімнатний — 540. У ціну входить проживання, лікування і харчування. На території санаторію є вся необхідна інфраструктура: магазини, кафе, басейн, сауна, проводять екскурсії та концерти. Заклад працює без вихідних.

Пропонуємо вам спробувати і переконатися в ефективності лікування на нашому курорті.

с. Конопківка Теребовлянський р-н, Тернопільська обл.(03551) 2 22 67

Зараз ви читаєте новину «У санаторії "Медобори" лікують 80 відсотків недуг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі