пʼятниця, 24 листопада 2017 05:06

У санаторії "Діброва" п'яткову шпору лікують радоновими ваннами

Автор: фото надане санаторієм ”Діброва”
  Шпора на п’яті має яскраві симптоми. Людина відчуває гострий біль, не може стати на ногу. Шпору добре видно за допомогою рентгену
Шпора на п’яті має яскраві симптоми. Людина відчуває гострий біль, не може стати на ногу. Шпору добре видно за допомогою рентгену

— Професійно займалася спортом зі школи. Після кількох перенесених травм у мене виник гострий біль у ступні, — розповідає киянка 37-річна Ольга Світлова. — Спочатку не звертала на нього уваги, але з часом біль посилився. Після огляду поставили діагноз — п'яткова шпора.

Жінці запропонували ходити на процедури до міської лікарні.

— Але я не мала часу. Постійно переносила процедури. Звісно, так і не вилікувалася. Тоді я вирішила відправитися на санаторне лікування. Бо це можливість не лише позбутися постійного болю, а й оздоровити організм. Із вибором закладу я не вагалася. Адже кілька років поспіль мої батьки оздоровлюються в санаторії "Діброва" в Білій Церкві Київської області. Поїхала разом із ними.

П'яткова шпора — хвороба, що не несе серйозної загрози життю пацієнта, але здатна завдати йому багато неприємних моментів.

— Причиною виникнення шпор є надмірне розтягнення зв'язки стопи — підошовної фасції. Це призводить до її надривів у місці прикріплення до п'яти, — говорить лікар санаторію "Діброва" Петро Криворучко. — Через це розвивається запалення, відкладаються солі кальцію і виникає кістковий наріст. Шпора на п'яті має яскраві симптоми й вимагає особливого підходу до лікування.

— У санаторії "Діброва" розробили спеціальну програму для лікування п'яткових шпор. Це — консультація фізіотерапевта, ультразвукова терапія, лазерна терапія, радонові ванни, масаж ступні та медикаментозне лікування в разі потреби. Фізіотерапевтичні процедури активізують процес регенерації тканин, знімають набряклість і запалення, зменшують болі. Масаж покращує кровообіг і прискорює обмінні процеси в тканинах. Радонові ванни мають протизапальну та знеболювальну дію. На початкових етапах захворювання кістковий наріст повністю зникає.

Тривалість курсу лікування складає від 12 днів, залежно від форми захворювання.

— Після двотижневого курсу лікування, я почуваюся новою людиною, — каже Ольга Світлова. — Ніколи раніше не замислювалася над тим, як постійний біль змінював моє життя. Зникли дратівливість і напруженість, покращився загальний стан організму. Наступного року плануємо повторити родинний відпочинок і оздоровлення в "Діброві".

Додаткова інформація за адресою:

Санаторій "Діброва"

09111, Україна,

Київська обл.,

м. Біла Церква,

вул. Лісова, 2б

Тел.: 0(4563) 615 24,

0(96) 390 63 39

0(99) 752 31 50,

0(63) 781 93 50

Зараз ви читаєте новину «У санаторії "Діброва" п'яткову шпору лікують радоновими ваннами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі