четвер, 19 серпня 2010 22:02

У легенях чоловіка проріс горох

У американця 75-річного Рона Сведена із міста Брюстер у легенях знайшли проросле зерно. Кілька місяців чоловік скаржився на біль у грудях, млявість, безперервний кашель. Коли стало геть зле, дружина Ненсі викликала швидку допомогу. На рентгенівському знімку лікарі виявили гранульовану пляму, яка нагадувала ракову пухлину.

— Але ми не могли заспокоїтися, бо ніяких ознак онкології у хворого не спостерігали, — каже лікар Джеф Спілейн. — Після додаткових обстежень виявили в легенях горошину, яка потрапила туди замість шлунка і пустила паростки. Це неймовірний випадок. Зернятко було досить мале, аби потрапити туди, але завелике, щоб вийти.

— Найсмішніше, що після операції мені принесли поїсти горохове рагу, — згадує Рон Сведен. — Цей кумедний збіг розвеселив мене і мою дружину. Від страви я відмовився. Гороху не їстиму більш ніколи.

Сведена вже виписали з лікарні. Він одужує. Друзі приносять йому як подарунок горошини й консервований горох.

Подібний випадок стався в Росії. В легені росіянина Артема Сидоркіна знайшли ялинове деревце завдовжки 5 см. Медики теж спершу подумали, що це онкологічна недуга.

Зараз ви читаєте новину «У легенях чоловіка проріс горох». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі