четвер, 23 жовтня 2008 16:43

Трав"яні ванни підтримують імунітет

Киянка Світлана Порохня, 30 років, від простуди та кашлю лікується чаєм із фенхелем. Насіння рослини запарює окропом і дає настоятися. П"є чай теплим.

— Головне — добре закутатися та прогрітися, — розповідає жінка. — Після чаю кашляю менше. Фенхель розріджує мокротиння, тому застуда швидше минає.

Володимир Василевич, 42 роки, головний лікар клініки народної та нетрадиційної медицини доктора Василевича, щороку робить щеплення французькою вакциною "Ваксигрип". Імунітет підтримує за допомогою трав"яних ванн: суміші липи, шишок хмелю, ромашки, календули й аптечного заспокійливого збору.

— У грипозний період щодня з"їдаю по таблетці вітаміну С. Якщо ж відчуваю, що застудився, приймаю ремантадин.

Від вірусів рятує оксолінова мазь. Її втирають у ніс перед виходом на вулицю. Можна закапувати по 2–3 краплі інтерферону чотири рази на день.

Від вірусів рятує оксолінова мазь

— Можна і природні ліки зробити — змішайте один до одного воду, свіжий цибулевий і буряковий соки. І закапуйте по краплі в ніс. Якщо ж у квартирі є хворий, добре жувати цибулю, але не ковтати — лише дихати нею, — радить Володимир Василевич. — А температуру збивайте оцтовими розтираннями. Попередньо оцет розведіть водою.

У домашній аптечці фітотерапевт радить мати настоянку календули, глоду та левоміцитиновий спирт.

— Якщо бронхіт, то зранку треба розтертися календуловою настоянкою. В обід —спиртом, а увечері — глодовою. Допомагає краще за жир борсука.

Борсуковим жиром пульмонологи лікуватися не радять. Кажуть, недолікований вірус може перейти в хронічну стадію.

— Жир борсука має імуностимулюючу дію та дає хороші результати як допоміжна терапія при лікуванні туберкульозу, — пояснює Дмитро Донець, 31 рік, лікар-пульмонолог київської міської лікарні N4. — При бронхітах він дійсно зігріває, але лише поки його втирають у шкіру. Залежно від стану хворого, потрібні антибіотики та противірусні ліки.

В епідемічний період краще харчуватися рослинною їжею. Щоб травна система не перевантажувалася, треба їсти менше м"яса. Також варто утриматися від алкоголю. Він виснажує імунну систему.

Аскорбінова кислота посилює дію ліків

Для профілактики грипу та простудних захворювань лікарі радять випивати дорослим одну таблетку амізону тричі на добу протягом 3–5 днів. Ще два-три тижні препарат приймають один раз на добу. Для кращого ефекту лікарі рекомендують вживати ще й аскобінову кислоту та полівітаміни.

Курс вживання "Арбідолу" для профілактики становить 14 днів. Раз на добу п"ють по дві пігулки.

Під час епідемії грипу достатньо тричі на день випивати по таблетці "Гроприназину". Якщо захворіли, пігулки треба пити сім–вісім разів на день.

Для профілактики застуди достатньо випити одну таблетку ремантадину на добу протягом місяця. Для лікування застуди чи грипу дві пігулки препарату п"ють від трьох разів на день, поступово зменшуючи дозу до одного прийому.

Дітям лікарі радять афлубін. Для профілактики пропонують уживати по дві таблетки щодня, при контакті із хворим — три рази на добу.

Як загальнозміцнююче радять приймати вітаміни, зокрема ундевіт.

Зараз ви читаєте новину «Трав"яні ванни підтримують імунітет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі