середа, 07 травня 2008 17:24

Світлана Карпенко вилікувалася від раку голодом

Автор: Фото: Валентина ІЩЕНКО
  Світлана Карпенко із селища Велика Багачка на Полтавщині готує  фруктовий салат на сніданок. Рік тому вона вилікувалася від раку
Світлана Карпенко із селища Велика Багачка на Полтавщині готує фруктовий салат на сніданок. Рік тому вона вилікувалася від раку

Рік тому голова правління кредитної спілки "Кварта" 49-річна Світлана Карпенко із селища Велика Багачка на Полтавщині вилікувалася від раку шийки матки. Захворювання виявили п"ять років тому.

— Спершу мені дошкуляв біль у кишечнику. Потім три дні йшла кровотеча з матки, — згадує жінка. — Коли виголосили діагноз, довго не могла повірити.

Жінці призначили хімічну та променеву терапію в Полтавському онкологічному диспансері.

— Два місяці мене облучали, робили уколи. Дуже боліло в животі. Уночі плакала в подушку, — продовжує Світлана. — Потім змирилася і в душі приготувалася до смерті. Бачила, як хворі після операції через деякий час знову поверталися у відділення. Я зрозуміла: якщо вже рак поселився в організмі, операціями його "не вигнати". Видаляють пухлину в одному органі — вона захоплює інший. Четверо багачан, які лежали зі мною, померли від раку.

Пухлину жінці не видалили, бо вона надто ослабла. Карпенко пила пігулки, час від часу їздила на обстеження до Полтави. Постійно читала Біблію. Вдома знайшла книгу американського дієтолога Поля Брегга про раціональне харчування й очищення організму.

— Я вставала о шостій ранку, йшла на стадіон. Там ходила й бігала. Вдома робила вправи з піднімання тулуба, піднімала 200-грамові гирки. Важчі не могла, ледве хлібину з магазину доносила, — жаліється жінка. — Через кожні два місяці додавала у вазі. Набирала в літрові, півторалітрові пластикові пляшки води й піднімала.

Світлана Карпенко харчувалася рослинною їжею. Зранку випивала склянку кип"яченої води. Снідала салатом зі свіжих фруктів — яблук, слив, бананів, апельсинів, ківі. Туди додавала горіхів й ложечку меду. Обідала овочами, супом на воді, гречаною кашею. Вечеряла не пізніше шостої овочами чи фруктами.

На продукти у гарних упаковках не дивилася

— Щодня випивала не менше літра води. Раз на тиждень голодувала, пила лише воду. Коли дуже тошнило, додавала лимонного соку чи меду, — каже. — На продукти у гарних упаковках не дивилася. Повністю відмовилася від солодощів, м"яса та риби. У тиждень дозволяла собі два яйця.

Жінці дали другу групу інвалідності. На роботі дозволили працювати по півдня.

За півроку Карпенко обстежилася в онкологічному відділенні лікарні.

— Лікар пухлини не виявив. Каже: "От бачите, лучева терапія помогла!" — говорить жінка. — Я йому розповіла про свій спосіб лікування. А він махнув рукою і сказав, що то дурнички.

Два роки тому Світлана очолила кредитну спілку "Кварта". Діти Карпенко мають сім"ї. 24-річний син Вадим — підприємець у місті Кременчук на Полтавщині. 27-річна донька Інна — бухгалтер. Живе з матір"ю.

Торік жінці зняли інвалідність. Вона займається спортом. Раз на рік їсть варене м"ясо курки.

— Коли побачу, що впав гемоглобін, їм моркву, буряк, гранати, варю сирі нелущені зернята вівса й п"ю. Невиліковних стадій захворювання не буває, — переконана жінка. — Основна причина всіх захворювань — страх. Він спершу руйнує дух, а потім тіло.

Двічі на тиждень треба розвантажуватися

Дієтологи радять двічі на тиждень робити розвантажувальні дні — їсти більше овочів і фруктів. Весною і влітку слід менше вживати їжі тваринного походження, поститися.
Консерванти та барвники із продуктів накопичують в організмі шлаки. Тому люди хворіють.
— Дієтичним харчуванням та голодуванням можна звільнитися від токсинів. Це особливо корисно при серцево-судинних захворюваннях та проблемах зі шлунково-кишковим трактом, — розповідає кандидат медичних наук Української медичної стоматологічної академії в Полтаві 59-річний Іван Катеренчук. — Щоб побороти важкі захворювання, треба повністю змінити спосіб життя. Лише дієти й фізкультури недостатньо. Потрібна ще й емоційна перебудова — віра у зцілення.
Не можна розвантажуватися вагітним, людям із недугами печінки й нирок, хворим на цукровий діабет.

Зараз ви читаєте новину «Світлана Карпенко вилікувалася від раку голодом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі