четвер, 15 березня 2007 18:40

Шоколадна ванна омолоджує шкіру

Автор: фото: reuters/Kiyoshi Ota
  Пара ніжиться у шоколадній ванні на курорті Хот-Спрингса в Японії. Таку терапію призначають для відновлення пружності шкіри
Пара ніжиться у шоколадній ванні на курорті Хот-Спрингса в Японії. Таку терапію призначають для відновлення пружності шкіри

У закарпатському туристичному комплексі "Воєводино", що в Перечинському районі, відпочиваючих оздоровлюють шоколадом. Клієнтам пропонують пілінг — очищення шкіри за 90 грн та обгортання "Шоколадна насолода" за 300 грн.

— Процедура із какао триває півгодини, — розповідає Наталія Русин, 45 років, лікар-фізіотерапевт спа-центру туристичного комплексу. — Шкіра насичується кофеїном і стає пружною.

Для обертань і масок використовують французьку косметику. Дрібні порошки з какао, білої глини та морських мінералів, змішують із теплою водою та наносять на шкіру.

— Шоколадні процедури люблять жінки, — продовжує лікар. — Кажуть, уже після першої шкіра стає гладенькою, шовковистою та злегка засмаглою. Це її какао фарбує.

А чоловіки вибирають "пивний животик". Така процедура  допомагає схуднути.

— Два дні підряд ми робимо клієнтові обгортання "активний лімфодренаж", щоб очистити судини. На третій наносимо на тіло "пивний животик" — крем із кофеїном.




Як зробити вдома

Шоколадна ванна допомагає розслабитися і відпочити. Для приготування потрібно: 2 чайних ложки кориці, одна — кукурудзяного крохмалю, склянка сухого молока та 8 столових ложок какао. Розвести теплою водою, ретельно розмішати, щоб не було грудочок, і вилити у ванну. Аромотерапія триває 20–40 хв., доки вода не почне вистигати.

Зараз ви читаєте новину «Шоколадна ванна омолоджує шкіру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі