пʼятниця, 10 грудня 2010 04:30

Собача вовна помічна від радикуліту

Автор: фото з сайта www.sobachya-sherst.narod.ru
  Пояс із собачої вовни носять під білизною або поверх одягу
Пояс із собачої вовни носять під білизною або поверх одягу

Ірина Стегнова з міста Гадяч двічі на рік стриже свого карликового пуделя Ральфа.  Зістрижену вовну миє дитячим пральним порошком. Із неї шиє лікувальні пояси.

— Мокру вовну розстилаю на рушнику, — розповідає Ірина. — Під час сушіння розпушую. Потім на тканину шириною 25–30 сантиметрів нашиваю кишені. Вкладаю в них клаптики вовни та прострочую. Пришиваю гачки та петлі. Готовий пояс одягаю на поперек на голе тіло.

Вовну можна нашивати зверху на тканину, прострочуючи багато разів. Пояс носять під білизною або поверх одягу. Бажано, щоб вона контактувала з тілом.

Ірина Стегнова шиє також килимок, який стелить на ліжко. На ньому лежить.

— Я багато літератури перечитала. Та й на собі переконалася — собача вовна має протизапальну дію, рятує від болю в суглобах, від радикуліту, остеохондрозу. Вовна  поглинає до 50 відсотків вологи власної ваги і вільно розсіює її, випромінюючи тепло. Так покращується циркуляція крові. Тіло залишається тепле і сухе.

Часто одяг із собачої вовни використовують мисливці, рибалки, дачники. Шкарпетки із шерсті собаки доречно одягати при застуді на ніч.

— Вовна собаки нейтралізує від'ємний електричний заряд на поверхні тіла й подразнює її. Це сприяє сильному припливу крові до хворого місця і викликає ефект голковколювання.

Зараз ви читаєте новину «Собача вовна помічна від радикуліту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі