Ексклюзиви
середа, 15 вересня 2010 03:14

Сироїдіння продовжує життя

Автор: фото з сайта www.relax.ua
  Акторка Ума Турман сироїдка. Каже, що таке харчування — найкращий спосіб виводити з організму шкідливі речовини
Акторка Ума Турман сироїдка. Каже, що таке харчування — найкращий спосіб виводити з організму шкідливі речовини

Киянин 20-річний Кирило харчується лише сирими продуктами. Йшов до сироїдіння поступово. Спершу відмовився від м"яса, риби, яєць та перестав уживати алкоголь. Потім почав займатися йогою, слухати аудіокнижки із психології, філософії та саморозвитку. Після твору "Трансерфінг Реальності" Вадима Зеланда остаточно перейшов на цю систему харчування.

— Сироїди в основному вживають овочі, фрукти, горіхи, молоко, пророслі зерна. Дехто їсть яйця, сире м"ясо та рибу, — каже Кирило. — Продукти не можна обробляти термічно. При температурі 40–45 градусів руйнується більшість вітамінів та інших біологічно активних речовин. У сирих овочах та фруктах також зберігається "сонячна енергія", яка є джерелом сил. Людей часто залякують, що сироїдіння — це сувора дієта, яка веде до маси захворювань. Але насправді це спосіб життя. Від сироїдіння покращується і фізичне, і психічне здоров"я. Воно допомагає поліпшити імунітет і запобігти багатьом проблемам, зникають хронічні захворювання, алергії, людина живе довше.

Кирило радить починати із 60 % сирої їжі.

— Природа не терпить різких змін, усе робіть поступово. Навчіться пророщувати зерна, які можна додавати в салат, їсти з медом. Пийте якнайбільше чистої води. Із сирих продуктів готуйте напої, салати, супи, десерти, закуски, суші.

Сироїдом можна бути лише деякий час

Існує кілька напрямків такого харчування. При вегетаріанському не їдять продуктів тваринного походження, меду та молока. Фрукторіанському — вживають лише фрукти та ягоди. При м"ясоїдінні — овочі, фрукти, зерно, м"ясо, рибу.

Медики кажуть, сироїдом можна бути лише деякий час. Здебільшого при лікуванні, нирок, печінки, при закрепах, ожирінні, гіпертонії й цукровому діабеті.

— Це експеримент над собою, який може призвести до серйозних проблем з органами травлення, — говорить гастроентеролог Лариса Бойченко. — Сирі продукти є великою нагрузкою для організму. Можна дотримуватися цієї дієти певний проміжок часу з метою очищення організму. До того ж не всі сирі продукти є корисними. Наприклад, бобові, багаті на білок, для багатьох є основним продуктом. Але вони містять й чимало отруйних речовин. Уживання бобових у сирому вигляді у великій кількості або регулярно — дуже шкідливо. Пшениця та інші злаки, попри свою корисність, мають шкідливі речовини, які видаляються лише при термічній обробці. До отрут належить також щавлева кислота, яка є у шпинаті, ревені та щавлі.



Сирий грибний суп


Що потрібно:

П"ять картоплин, склянка води, 1/2 склянки білих сушених грибів, два стебла селери, 1/2 ч. л. солі, 1/2 ч. л. меленого чорного перцю, 2 ст. л. лимонного соку, 2 ст. л. оливкової олії, два зубчики часнику, пучок кропу, щіпка тертого мускатного горіха

Гриби залити водою на 10 хв. Порізану кубиками картоплю та селеру перемолоти подрібнювачем. Додати гриби з водою, розмішати в однорідний суп.

Зараз ви читаєте новину «Сироїдіння продовжує життя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути