вівторок, 28 травня 2019 00:20

Симптом кобри погіршує зір навесні

Автор: WWW.ZRENIE1.COM
  Симптомом кобри називають стан, коли судина розі­рвалася всередині ока і пошкодила очне дно
Симптомом кобри називають стан, коли судина розі­рвалася всередині ока і пошкодила очне дно

— Не помічала за собою алергії. А цієї весни очі постійно сльозяться, — розповідає Раїса Кононенко, 55 років, із смт Захарівка Одеської області. — Лікар приписав краплі, то ношу їх на шиї. Прив'язала на шнурочок, щоб не забувати крапати.

— Весняний ультрафіолет шкідливий для рогівки. Від нього може розірватися слізна плівка, судини і починається запалення. Очі червоніють і виділяють сльози, — розповідає Юрій Переходько, 40 років, столичний офтальмолог. — Якщо судина розірвалася всередині ока і пошкодилося очне дно, розвинеться симптом кобри. Тоді з'являються зигзагоподібні судини, що свідчать про запалення та підвищений внутрішньоочний тиск. Потрібно пролікуватися курсом крапель, щоб не затягнути справу до глаукоми.

Розсіяний ультрафіолет не несе такої небезпеки, як пряме потрапляння променів на рогівку ока. Для профілактики весняного кон'юнктивіту рекомендується носити сонцезахисні окуляри або капелюхи з широкими крисами.

— Особливо в цю пору треба бути уважним людям із високим холестерином. У них на очах виступає сіточка і плями, бо мають ламкі судини.

Щоб хвороба не розвивалася, треба знижувати холестерин і не допускати стрибків тиску. Також перевірити рівень цукру в крові, щоб унеможливити діабет.

Зараз ви читаєте новину «Симптом кобри погіршує зір навесні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі