четвер, 30 грудня 2010 01:15

Сергій Галушко щодня купається у Дніпрі

Автор: фото: Наталя Чубенко
  У холодну воду киянин Сергій Галушко занурюється з головою, пропливає кілька метрів
У холодну воду киянин Сергій Галушко занурюється з головою, пропливає кілька метрів

45-річний Сергій Галушко із Києва понад 22 роки не вживає пігулки. За цей час жодного разу не лежав у лікарні.

— У восьмому класі на уроці фізкультури підірвав серце. Коли біг 3 кілометри на старті сильно рвонув і до фінішу мене вже несли. Мав цілий букет хвороб — вегето-судинну дистонію, гіпертонію.

Від товариша дізнався про загартовування і 12 правил Порфирія Іванова. Протягом року вагався, чи зможе їх дотримуватися.

— Двічі на день треба обливатися холодною водою. Перед купанням чи після нього постояти босяком на землі. Не курити і не вживати алкоголь, раз на тиждень голодувати.

Уперше Галушко облився у травні, заліз у копанку в Голосіївському парку. Температура води була +12°С.

— Після цього мене ніби поміняли. Через два роки дотримування правил серце перестало турбувати.

Киянин щоранку їздить на Дніпро купатися.

— Добре, що маю вільний графік роботи, то встигаю. Занурююся у воду з головою, пропливаю метр-два. У воді довго сидіти не можна, організм сам підкаже, коли виходити. Від перепаду температури все тіло горить. Треба швидко витертися насухо й одягнутися.

Три дні на тиждень він голодує, нічого не п'є. Каже, найважче було перестати думати про хвороби, щоб вони його обминали.

— Як і всі люди, можу підхопити простуду чи нежить. Хвороба проходить за два-три дні. В цей час стараюся частіше обливатися. При високій температурі кожні 2 години виливаю на себе відро холодної води. Тоді повністю відмовляюся від їжі. Бо організм з'їдає хворі клітини, а коли повний шлунок, то спочатку має все переварити. Виходжу хворий на вулицю і даю скільки не шкода грошей стареньким. Мені це потім вертається.

Зараз ви читаєте новину «Сергій Галушко щодня купається у Дніпрі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі