вівторок, 18 жовтня 2011 06:45

Себорею лікують дієтою

— Що я вже не перепробувала від себореї. Купляла різні шампуні, але нічого не допомагало. На певний час перхоть зникала, а потім знову появлялася, — розповідає 62-річна Ксенія Щур із міста Тульчин на Вінниччині.

— Знайомі порадили купити в аптеці дьогтьове мило. Почала регулярно мити голову тим милом. Втирала його у шкіру на 10 хвилин раз на п'ять днів. Потім cполіскувала водою із чайною ложкою оцту. Робила так цілий місяць. Перхоть із голови наче корова язиком злизала.

Дьогтьове мило в аптеці коштує 15 грн. Його радять для профілактики псоріазу, дерматитів. Суміш містить березовий дьоготь, екстракти валеріани, шавлії та кукурудзяних рилець. Завдяки ним зменшуються свербіж і почервоніння.

— Мити голову таким милом можна, але допоможе воно ненадовго, — каже дерматолог приватного медичного центру Олександр Павлюк, 33 роки. — Лікувати шкірні проблеми треба комплексно, особливо це стосується себореї. Призначаю препарати та вегетаріанську дієту на два тижні. Забороняю їсти макарони, булки, цукерки. Щодня слід мити голову. Полощіть волосся настоянками деревію та звіробою. Раз на тиждень робіть маску із перетертих листків алое. Її мастять на голову на 15–20 хвилин.

Зараз ви читаєте новину «Себорею лікують дієтою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі