понеділок, 11 лютого 2013 06:30

Самопочуття людини залежить від її психологічного стану

Здоров'я — не лише відсутність хвороб або фізичних вад, а й стан повного фізичного, психічного та соціального благополуччя. Так зазначено у статуті Всесвітньої організації охорони здоров'я. Отже, самопочуття людини значною мірою залежить від її духовного та психологічного стану.

— Доктор Кеніг, учений у галузі медицини та професор психіатрії, стверджує, що духовність допомагає людині сформувати потужний механізм для подолання стресів, — говорить доктор медичних наук Уляна Лущик. — Стрес руйнує не тільки психіку, а й тіло. Через це знижується опір організму недугам, порушується обмін речовин, виникають різні захворювання. Духовне ж здоров'я дає людині змогу пом'якшити наслідки стресу, бо допомагає віднайти спокій завдяки позитивним рисам. З іншого боку, хвороба на тілесному рівні завжди виникає тоді, коли психологічно людина відчуває певний дискомфорт, коли в неї, як кажуть, душа болить і руки опускаються.

Позитивні установки мають оздоровчий вплив не лише на людину, а й на тих, хто її оточує. Якщо людина добра, відкрита, справедлива, то поширює навколо себе позитивний настрій і водночас притягує до себе таку ж хорошу енергетику. Усе це при спілкуванні передається співрозмовникові й допомагає йому досягти внутрішньої гармонії.

— Здоровий організм може витримувати значні фізичні та психічні навантаження завдяки тому, що легко пристосовується до змін зовнішнього середовища. Таким чином, здоров'я — це ще й здатність людини перебувати в рівновазі з довкіллям, — переконана Уляна Лущик. — А якщо поглянути ширше, то фізичне й духовне здоров'я нації є запорукою її кращого майбутнього.

Досвід останніх років свідчить, що хвороби сьогодні стали складнішими як для діагностики, так і для лікування. Тому лікарі Клініки Уляни Лущик давно вже дбають про здоров'я пацієнта в усіх аспектах, бо знають, що це — найправильніший шлях до подолання недуги й досягнення позитивного кінцевого результату. Лікування добирають індивідуально та здійснюють комплексно. Часто при тяжких захворюваннях застосування медикаментів недостатньо. Команда досвідчених фахівців допоможе вирішити психологічні проблеми, а також змінити деякі установки щодо духовних цінностей. Людина може поліпшити свій фізичний стан лише тоді, коли зведе до мінімуму конфлікт душі й тіла, бо здоров'я та духовність — нероздільні.

Клініка Уляни Лущик. Тел.: 0(44) 467 63 89, 0(95) 068 30 74. Клініка працює із понеділка по п'ятницю із 8.30 до 17.30.

www.inno-health.com.ua

Зараз ви читаєте новину «Самопочуття людини залежить від її психологічного стану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі