понеділок, 17 вересня 2007 14:58

При перевтомі потрібна тижнева відпустка

Лінощі корисні для здоров"я, вважають німецькі вчені. Байдикування захищає людину від стресів та неврозів. Рецепт довголіття — зрідка займайся спортом, менше нервуй та не переїдай. Українські лікарі не згодні із зарубіжними колегами. Кажуть, що ледарство — це тимчасове явище після перевантажень.

— Якщо не хочеться нічого робити, то й не треба. Це знаю по собі, — розповідає Маргарита Заїка, 25 років, столичний лікар-реабілітолог. — Такий стан виникає після перевантажень. Організм витратив усі сили, й людина відчуває слабкість, може заснути на роботі.

За словами лікарки, на відновлення організму потрібно день-два. Сигналом, що сили вже досить, буде бажання щось зробити.

— Не важливо що: прибрати, піти поїсти, навіть біль у відлежаному боці — все це ознаки відновлення, — пояснює Заїка. — Але якщо відчуваєте, що постійно не хочеться працювати — потрібна відпустка. При перевтомі тижнева, а при синдромі хронічної втоми — два-три тижні.

Зараз ви читаєте новину «При перевтомі потрібна тижнева відпустка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі