четвер, 05 червня 2008 16:34

Полуничні хвостики сушать на чай

Купувати полуницю у санітарно-епідеміологічних лабораторіях столиці радять лише із середини червня. Тоді дозрівають ароматні й неводянисті ягоди.

Серед ранньої полуниці вибирають тверді плоди з квітконіжками. У невеликих ягодах без ушкоджень вітаміну С найбільше.

Полуниці їдять із молочними продуктами. Кальцій компенсує руйнівну дію щавлевої кислоти на суглоби й зуби.

Для полуничної маски для жирної шкіри косметологи радять очистити обличчя й зону декольте. Робити її можна щодня.

— Полуницю треба розтерти у пюре, змішати зі сметаною чи вершками й нанести на шкіру, — пояснює Ольга Дубиніна, 35 років, дерматолог центру  "Аілаз". — Потримати 15–20 хвилин і змити теплою водою. Маска насичує шкіру вітамінами й тонізує. Шкіра має свіжий вигляд, звужуються пори, зникає жирний блиск.

Хвостики сушать і зберігають. Узимку з них готують вітамінний чай. Він корисний при подагрі, остеохондрозі й застуді.

Зараз ви читаєте новину «Полуничні хвостики сушать на чай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі