Купувати полуницю у санітарно-епідеміологічних лабораторіях столиці радять лише із середини червня. Тоді дозрівають ароматні й неводянисті ягоди.
Серед ранньої полуниці вибирають тверді плоди з квітконіжками. У невеликих ягодах без ушкоджень вітаміну С найбільше.
Полуниці їдять із молочними продуктами. Кальцій компенсує руйнівну дію щавлевої кислоти на суглоби й зуби.
Для полуничної маски для жирної шкіри косметологи радять очистити обличчя й зону декольте. Робити її можна щодня.
— Полуницю треба розтерти у пюре, змішати зі сметаною чи вершками й нанести на шкіру, — пояснює Ольга Дубиніна, 35 років, дерматолог центру "Аілаз". — Потримати 15–20 хвилин і змити теплою водою. Маска насичує шкіру вітамінами й тонізує. Шкіра має свіжий вигляд, звужуються пори, зникає жирний блиск.
Хвостики сушать і зберігають. Узимку з них готують вітамінний чай. Він корисний при подагрі, остеохондрозі й застуді.
Коментарі