понеділок, 28 липня 2008 15:25

Пижмові чаї розганяють жовч

Киянка Наталія Носач, 25 років, має проблеми з травленням. Через застій жовчі жінці не можна їсти копченого і надміру солоного. Щоб відновити функцію жовчного міхура, п"є настій із пижми. Каже, це краще за таблетки.

— Мені його мама настоювала за порадою лікаря, — розповідає невисока блондинка. — Квіти ми збирали в червні, коли рослина цвіте жовтим, та висушували. Їх можна купити і в аптеці.

Аби приготувати настій, 1 ч. л. подрібнених квіток заливають склянкою холодної води. Настоюють 3–4 год. П"ють чотири-п"ять разів на день по 1 ст. л. Народні цілителі таким же настоєм радять лікувати гастрит, хворі нирки та порушення менструального циклу.

Тетяна Цифра, 24 роки, із міста Хуст Закарпатської області теж мала в дитинстві проблеми з жовчним міхуром. Вона не могла бігати на уроках фізкультури, бо кололо у правому боці.

— Це було у п"ятому класі. Мене оглядали терапевт і гастроентеролог, — згадує Тетяна. — Спочатку думали, що то печінка. Але виявилося — жовч. Із протокою ніби все було нормально, але жовч трохи застоювалася. Тоді й прописали пити відвар із кукурудзяної чулки. Це ворсистий вершечок на молодих качанах.

Кукурудзяні рильця запарювали окропом і варили кілька хвилин. Охолоджену настоянку можна було пити досхочу.

— До десятого класу я лікувалася відварами і переросла хворобу. Тепер п"ю їх раз на рік, улітку, для профілактики.

Зараз ви читаєте новину «Пижмові чаї розганяють жовч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі