Ексклюзиви
середа, 18 серпня 2010 07:23

Після ультразвукової епіляції виростає щетина

Автор: фото: Ольга Камєнєва
  Косметолог столичного салону краси ”Едем” Олена Детинова робить клієнтці воскову епіляцію. Видалення волосся на обох ногах триває півгодини
Косметолог столичного салону краси ”Едем” Олена Детинова робить клієнтці воскову епіляцію. Видалення волосся на обох ногах триває півгодини

Найновіша методика видалення небажаного волосся — ультразвукова епіляція. Її роблять із лазерною. Ультразвуковий апарат знищує світле, сиве й пушкове волосся. Роблять процедуру раз на півтора місяця. Позбуваються волосся за шість-десять сеансів.

Лазерну епіляцію проводять на апараті, який випускає інфрачервоні промені, нагріває волосину до високої температури та спалює її.

— Насадка лазера виглядає, як монета 2 копійки. Нею "вбивають" волосини, — розповідає косметолог столичного салону 37-річна Людмила Смик. — Процедура майже безболісна. Це як ударяти гумкою по тілу. Найкраще робити епіляцію взимку. Щоби позбутися волосся на ногах і в зоні бікіні, треба вісім сеансів. Проміжок між ними має бути півтора-два місяці. Після перших сеансів волосся світлішає й тоншає. Два тижні до процедури і два тижні після не можна загоряти.

Лазер не "бачить" світлого, сивого й рудого волосся. Від нього на тілі можуть залишитися опіки та рубці.

Електроепіляцію роблять за допомогою світлових спалахів. Вони знищують фолікули волосини. Львів"янка 23-річна Сніжана Костюк епілювала собі зону бікіні й вусики на обличчі. Аплікатор, крізь який проходить світло, приклали до шкіри з волоссям і вмикали випромінювання.

— На зону бікіні робила 40 спалахів, — каже Сніжана. — Волосся відпало через тиждень. Тоді пішла на повторну процедуру. Для бікіні треба вісім сеансів.

Два тижні до процедури не можна загоряти

У магазинах техніки радять купувати депілятори для видалення волосся з охолоджувальним ефектом і масажними насадками. Вони зменшують біль. Щоб не було подразнення, варто брати з керамічними пінцетами, які розташовані хаотично. Ціна від 800 грн.

— Найболючіша зона для воскової депіляції — бікіні. Там шкіра дуже ніжна, — говорить киянка Галина Мигаль, 25 років. — Косметолог мучила мене більше півгодини. Після депіляції подразнення не сходило три дні. Потім мені повторили процедуру, і знову було подразнення. Я перейшла на бритву.

У домашніх умовах робити депіляцію можна холодним воском. Його залишки на шкірі добре знімати соняшниковою олією.

У столичному салоні краси "Едем" після воскової епіляції на шкіру наносять заспокійливий крем або пантенол.

— На руках і ногах використовуємо касетний віск. Його знімаємо за допомогою смужки тканини, — розказує 38-річна Вікторія Болотова. — Для бікіні та шкіри під пахвами підійде гранульований віск. Накладаємо його товстим шаром, наклеюємо зверху пластини і відриваємо їх проти росту волосся. Важливо правильно вибрати температуру воску, щоб не було опіків.

Лікар-дерматолог інституту клінічної медицини Катерина Безвершенко, 37 років, каже, неможливо видалити волосся назавжди. Воно все одно ростиме, бо це природний процес.

— Найнебезпечнішою є електроепіляція, коли волосяний фолікул убивають електричним струмом. Після цього волосся може вростати під шкіру, його стане важче епілювати. Можна також занести інфекцію, з"являться фолікуліт і рубцювання.

Після обробки лазером теж можуть бути ускладнення.

Зараз ви читаєте новину «Після ультразвукової епіляції виростає щетина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути