пʼятниця, 03 жовтня 2008 07:12

Перебороти вірус грипу допомагають лимони

Британські медики дослідили, що грип передається не лише повітряним шляхом, а й через потиск руки. Вчені порахували, що за день людина 300 разів торкається обличчя, тому легко може інфікуватися. Аби не заразитися, радять часто мити руки. Вберегтися від вірусу допоможуть марлева пов"язка і трав"яні настоянки.

Традиційно рекомендують спиртові розчини ехінацеї, елеутерококу. Цьогоріч популярним став "Імунотон" — настоянка звіробою, елеутерококу й ехінацеї. У листку-вкладці зазначено, що ліки підходять для людей, які працюють за комп"ютером.

— Мені від простуди допомагають імбирні інгаляції, — ділиться досвідом киянка Світлана Квітка, 27 років. — Корінь імбиру тру на тертку й кидаю в окріп. За дві хвилини знімаю, запах імбиру буде дуже сильним. Тоді швидко знімаю каструлю з плити, накриваюся над нею рушником. Замість кореня підійде пакетик меленого імбиру.

Жінка дихає парою 10 хв. Якщо зробити це одразу, як щойно простудилися, інгаляція вилікує застуду.

Лікарі кажуть, що народні методи дієві лише для здорового організму — якщо  людина правильно харчується, має здорову травну систему, жовчний міхур і не має паразитів в організмі.

Жінка дихає парою 10 хвилин

— Щоб віруси менше чіплялися, організм має добре працювати, — пояснює дієтолог науково-технічного центру "Віріа" Світлана Фус, 46 років. — Я радила б звернути увагу на жовчні протоки, жовч має вільно рухатися. Також у людини не повинно бути закрепів. Допоможуть перебороти вірус і органічні кислоти у раціоні. Раджу пити свіжовитиснені соки або їсти лимони.

Зміцнити імунітет можна штучними або природними вітамінами. Вітаміни групи С є в капусті, болгарському перці, цитрусових. Яловича печінка і висівковий хліб багаті на вітаміни В.

Грип традиційно очікують у грудні, пік захворюваності медики прогнозують на січень. Аби організм устиг виробити імунітет, у жовтні треба зробити щеплення.

— Цього року матимемо два нові різновиди штамів грипу з Австралії — "Брисбен-1" і "Брисбен-2". Обидва вперше були виокремлені в столиці штату Брисбен. Штам "Брисбен-1" не схожий на жоден із раніше відомих, імунітет до нього не вироблений, — пояснює Людмила Чернишова, головний дитячий імунолог Міністерства охорони здоров"я України. — Аби не хворіти, раджу зробити щеплення. Лише вакцинація є надійним засобом від нової інфекції. Жодні народні методи не допоможуть.

При епідемії збільшується кількість тяжких форм грипу, зокрема грипозної пневмонії. Вона частіше вражає молодих людей і погано лікується.

— Грип також дає дорогу мікробам, які викликають ускладнення, після хвороби. Особливо вони небезпечні для дітей до 5 років і літніх людей.

Для щеплення українці можуть обирати французьку, голландську, бельгійську або російську вакцину. В аптеках її продаватимуть орієнтовно з 20 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Перебороти вірус грипу допомагають лимони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі