середа, 22 серпня 2007 16:53

Опік на нозі зажив за місяць

Микола Іщук, 41 рік, із села Гриценки Красилівського р-ну Хмельницької області збирає рецепти лікування продуктами бджільництва. Чоловік має пасіку  з 30 вуликів.

— Почав лікуватися медом три роки тому, — розповідає Микола Тимофійович. — У мене був гастрит і невеличкі виразки. Шлунок болів, особливо восени.

Знайомі подарували один вулик із бджолами й порадили від гастриту їсти мед — щодня по столовій ложці натщесерце. Запивати склянкою води. Але мед підвищує кислотність. Тому людям із пониженою можна їсти його натще, а з підвищеною — лише після сніданку.

— Я всю зиму так лікувався. Шлунок перестав боліти. Досі їм мед щоранку і щовечора. Це ж найсмачніший спосіб бути здоровим.

З того часу Іщук записує рецепти лікування продуктами бджільництва. Радить усім щоранку з"їдати по столовій ложці пилку — це замінює добову норму необхідних організмові мікроелементів. Торік Микола Тимофійович випробував цілющі властивості прополісу.

— Каструлю з кип"ятком вивернув собі на ногу. Обпікся від коліна до ступні, — каже Іщук. — Лікарі сказали, що опік зійде не раніше, як за два місяці, але залишаться шрами. У мене зажило все за місяць.

Чоловік виготовив мазь із гусячого жиру та прополісу. Щоб поєднати ці дві речовини, треба розчинити прополіс у спирті.

Радить щоранку з"їдати по столовій ложці пилку

— Сто грамів подрібненого прополісу залив півлітра спирту, — розповідає рецепт. — Це треба тиждень настоювати у темному місці, поки прополіс розчиниться. Та я не міг так довго чекати, тому ставив суміш на кілька годин на теплу піч. Так швидше все відбувається.

Спиртовий розчин змішують із 1 кг несоленого гусячого жиру. Солений для лікування не підходить.

Миску ставлять  на теплу пічку або в ледь теплу духовку, щоб випарувався спирт і утворилася мазь. Гріти суміш на газу не можна, бо при температурі, вищій за 40 градусів, прополіс втрачає цілющі властивості.

Цією маззю чоловік місяць мастив обпечену ногу. Каже, лікарі здивувалися, коли побачили результат.

— Питали, що я робив. Бо, по-перше, швидко зажило, за місяць, а по-друге, шрами були удвічі менші, ніж вони думали.

Микола Тимофійович прочитав, що маззю на прополісі зцілювалися ще греки. А під час Кримської війни (1853–1856) академік Пирогов лікував нею рани солдатів. Він же описав антибактеріальні властивості прополісу.





Рани треба змащувати контрактубексом

Дерматологи підтверджують цілющі властивості прополісу. Пояснюють, що він насичує уражену шкіру мікроелементами, необхідними для швидкого відновлення. Це активізує імунну систему, і рани гояться швидше.

— Щоб рана затягнулася з мінімальним шрамом, раджу змащувати її маззю контрактубекс. А також приймати ферментні таблетки вобензиму, — каже Ольга Дубиніна, 35 років, дерматолог столичного центру "Аілаз". — Для післяопераційного шраму краще використовувати куриозин. Це протимікробна та ранозаживлювальна мазь.

Дерматологи попереджають, що це тривала терапія. Щоб зменшити шрам удвічі, доведеться мазати контрактубексом рік.

Зараз ви читаєте новину «Опік на нозі зажив за місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі