понеділок, 03 грудня 2012 05:00

Олексій Череватов вилікував пневмонію настоянкою бурштину

Автор: фото з сайта www.livejournal.com
  Бурштинову настоянку роблять із подрібненого каміння та горілки. Засіб полегшує дихання, знижує жар
Бурштинову настоянку роблять із подрібненого каміння та горілки. Засіб полегшує дихання, знижує жар

Вінничанин 32-річний Олексій Череватов перехворів на запалення легенів. Мав високу температуру й біль під час кашлю.

— Сильно промок під дощем. Зразу був кашель, насморк, трохи морозило. Думав —  простудився трохи, нічо, пройде, — згадує. — Поїхав у село, холодно було, а помогти бабці треба. Пив таблєтки, але кашель не проходив.

За тиждень почало виділятися гнійне мокротиння.

— Глибоко дихати тяжко, зразу кашель і в грудях больно. Температура підскочила до 39, знобило. Бабка моя каже: "В тебе, певно, воспалєніє". Позвонив знакомому врачу, розказав сітуацію, а він: "Бігом у больніцу". Я думаю, доки доїду до города, то ше більше застудюсь. Бабка моя вичитала якийсь рецепт народний і давай мене лічити.

Олексій тричі на день пив чверть склянки свіжого калинового соку із чайною ложкою меду.

— Бабка взяла в сусідки настойку бурштину, в неї готова була. Натирала мені спину і груди вдень і на ніч. І пуховою хусткою замотувала. Капав настойку по три краплі в чай утром. Для настойки треба 50 грамів бурштину розтовкти на міленькі часточки і залити 750 мілілітрами спирту. Поставити в темне місце, вживати можна через 10 днів.

За 10 днів Олексій цілком вилікувався.

— Пневмонія — це гостре запалення легенів. При неправильному лікуванні можна й померти, — застерігає вінницький фітотерапевт Сергій Марчук, 65 років.

Спричиняють хворобу інфекції, переохолодження, куріння, недоїдання, розумова та фізична перевтоми.

— Найчастіше хворіють люди із хронічними недугами легень, після хірургічних операцій, грипу, які мали в минулому пневмонію, — каже лікар. — Ті, хто мають знижений імунітет, найбільш схильні. Часто це люди похилого віку.

Пневмонія починається із високої температури.

— Хворий млявий та слабкий, не хоче їсти. Чути хрипіння та свисти під час дихання. Кашляє із невеликою кількістю гнійного мокротиння, має біль у грудях. Якщо не вилікувати, пневмонія стане хронічною. Згодом загострюватиметься.

Народні методи радить використовувати як допоміжний засіб до лікування антибіотиками. Так одужання настане швидше.

— Трави слабкі проти запалення, хоча й мають багато цілющих властивостей. Калина та мед відновлюють захисні властивості організму, містять багато корисних речовин. Камінь бурштин — помічний. Натирання спини та грудей настойкою із нього зніме жар, полегшить дихання при пневмонії та бронхіті.

Зараз ви читаєте новину «Олексій Череватов вилікував пневмонію настоянкою бурштину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі