понеділок, 26 лютого 2007 14:52

Одужуватимуть 65 відсотків хворих на рак

Автор: фото: Олександра СУБОТІНА
  Крапельниці пацієнти прийматимуть, сидячи в масажному кріслі з екраном для перегляду фільмів. Заступник головного лікаря Ганна Івашків показує, як воно працює
Крапельниці пацієнти прийматимуть, сидячи в масажному кріслі з екраном для перегляду фільмів. Заступник головного лікаря Ганна Івашків показує, як воно працює

1 березня в передмісті Києва селі Плюти відкриють лікарню сучасної онкологічної допомоги (ЛІСОД). Тут опромінюватимуть пухлини на лінійних прискорювачах. Вони не шкодитимуть органам і тканинам. Такого обладнання немає в жодній лікарні колишнього Союзу. Там продовжують застосовувати кобальтові апарати.

Хворих оглядатимуть досвідчені лікарі-іноземці, переважно з провідних ізраїльських клінік. Так сподіваються уникнути помилок у діагностуванні. Будуть і спеціалісти з інституту онкології, "Медикому" та столичних лікарень.

— Ми створили раду, до якої входять американські фахівці з товариств клінічної онкології та радіотерапії, — пояснює голова ради директорів установи Едуард Майберг, 43 роки. — Вони консультуватимуть хворих через Інтернет у режимі онлайн. Гарантую, що 65 відсотків наших пацієнтів одужуватимуть незалежно від стадії недуги.

Курс лікування коштуватиме 15 тисяч доларів

Устаткування — як у найкращих світових клініках, запевняє Едуард Майберг. Хворі зможуть пройти повний цикл діагностики та лікування. ЛІСОД має власні лабораторії для аналізів та виготовлення ліків. Комплекс нагадує готель у Швейцарії. Найбільше тут опікуються стерильністю, адже онкологічні хворі потерпають від ослабленого імунітету. Через опромінення рівень лейкоцитів у крові може падати до нуля. Такі пацієнти перебуватимуть у спеціальних подвійних палатах. Перша частина в них — бокс зі стерилізатором повітря. Через нього подаватимуть їжу та ліки.

— Під крапельницю хворого садитимемо в масажне крісло, — розповідає заступник головного лікаря Ганна Івашків. — Можна буде отримати легкий масаж, переглядаючи фільм або слухаючи музику.

Лікувальні процедури зможуть приймати до 200 пацієнтів щодня. Графік розписують так, щоб у чергах чекали не більше ніж 3 хв.

Хворих на рак молочної залози достатньо лише раз опромінити на лінійному прискорювачі. В інших закладах слід лікуватися п"ять–сім тижнів. Курс лікування коштуватиме $15 тис. Залежно від стадії хвороби його можуть призначити два-три рази. Дітей в ЛІСОДі обіцяють лікувати безкоштовно.




Хворих консультують по телефону

Лікарня сучасної онкологічної допомоги розташована за Конча-Заспою, в селі Плюти (Обухівський район Київської області). Консультацію можна отримати безплатно за телефоном: 8 800 500 11 00.

Едуард Майберг збудував клініку в пам"ять про матір

Лікарню ЛІСОД онколог Едуард Майберг збудував у пам"ять про матір Зінаїду Аронівну. Вона працювала невропатологом у Чернівцях. Згодом виїхала до Ізраїлю, де вивчала проблему болю у хворих. Зінаїда Аронівна померла від раку.

Рак може спровокувати неправильне харчування

Щороку від онкологічних хвороб помирає 90 тис. українців. Смертність від раку на другому місці після серцево-судинних хвороб.
— Причин для виникнення злоякісної пухлини декілька: погана екологія, неправильне харчування, куріння, зловживання алкоголем та недостатнє фізичне навантаження, — пояснює головний онколог Міністерства охорони здоров"я Ігор Щепотін, 50 років. — Перший бар"єр на шляху недуги — це профілактика.
Високу смертність від раку лікарі пояснюють страхом пацієнтів. Кажуть, злоякісні пухлини помилково сприймають як смертний вирок. Якщо ж пролікувати вчасно, людина проживе щонайменше 20 років.

Зараз ви читаєте новину «Одужуватимуть 65 відсотків хворих на рак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі