пʼятниця, 17 лютого 2012 07:30

Очні краплі сповільнюють розвиток катаракти

— Перший симптом катаракти — погіршення гостроти зору. Ви зменшуєте навантаження на очі, а зір продовжує падати. Потужні окуляри не допомагають, зображення, як у старому кіно з мушками та рисками, — каже лікар медичного центру "Новий погляд" Оксана Грицишин. — Усе це відбувається через те, що кришталик частково або повністю мутніє. Цей процес, на жаль, незворотний. Лише на перших стадіях розвиток хвороби можна призупинити спеціальними краплями.

Зіниці поступово змінюють колір, стають жовтуватими або білими. Хворий бачить дедалі гірше, погано розрізняє кольори й чутливий до світла.

— Без операції можна взагалі осліпнути, — продовжує Оксана Іванівна. — Якщо недуга задавнена, кришталик поступово збільшується. Він щільнішає й порушує відтік внутрішньої очної рідини. Тоді може виникнути вторинна глаукома. Це ускладнення дуже небезпечне. Починає відмирати зоровий нерв. Тому зволікати з операцією не варто. У цьому лише плюси — втручання буде менш травматичним і без ускладнень, око швидше загоїться, і є шанс, що зір майже відновиться.

Зараз ви читаєте новину «Очні краплі сповільнюють розвиток катаракти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі