середа, 16 жовтня 2019 06:45

Очікують нові смертельні види грипу

Автор: www.tvoemisto.tv
  Вірус грипу небезпечний ускладненнями. У дітей найчастіше спричиняє запалення вуха, у дорослих — запалення легень. Дає ускладнення на серце та судини
Вірус грипу небезпечний ускладненнями. У дітей найчастіше спричиняє запалення вуха, у дорослих — запалення легень. Дає ускладнення на серце та судини

У жовтні в Україні почався епідемічний сезон. Триватиме до травня. Передбачають поширення чотирьох штамів грипу — "Колорадо", "Пхукет", "Канзас" і "Брісбен". З двома останніми українці ще не стикалися. Вони можуть бути смертельні для дітей, пенсіонерів, хворих на діабет, серцеві і легеневі недуги. Їм радять обов'язково вакцинуватися.

— Будь-який штам грипу небезпечніший у приміщенні. Надворі він не так легко передається від перехожих, — пояснює столичний терапевт Марина Шинкар, 39 років. — Треба бути готовим усім, бо торік захворіли майже 100 тисяч українців. З них 64 померли. Економніше та дієвіше вакцинуватися. Робити щеплення варто до початку росту захворюваності. Хоча можна й упродовж усього сезону, адже імунітет виробляється за два тижні.

В Україну завезли препарати "Ваксігрип тетра", виробництва французької компанії "Санофі пастер" та "Джісі флю" з корейського підприємства "Грін Кросс Корпорейшн". Ціну визначать аптечні мережі. Коштують приблизно 200–300 грн. Безкоштовні для дітей і медиків. Перед процедурою слід проконсультуватися з лікарем, щоб уникнути алергії. Вакцину купують в аптеці, а щеплення роблять у лікарні.

— Коли вакцини ще не було, а ви вже заразилися вірусом, не збивайте температуру до 38 градусів. Що вона вища, тим краще організм бореться. Знижуючи її — послаблюєте імунітет.

Від грипу захищає капуста

— Я не довіряю тим привозним ампулам. Знаю власні засоби, щоб не захворіти грипом, — ділиться Ольга Жуліна, 52 роки, з села Панфили Яготинського району Київської області. — У чаї завжди кидаю лимон, бо містить фітонциди. Вони вбивають бактерії та віруси. Вони є також у часнику й цибулі, але багато хто не переносить їхнього запаху. Тому краще порізати лимон зі шкіркою та полити 150 грамами меду.

Щоб не був дуже кислий, його треба на хвилину покласти в окріп.

Крім лимона, вітаміну С багато у броколі, капусті та болгарському перці.

Зараз ви читаєте новину «Очікують нові смертельні види грипу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі