пʼятниця, 21 жовтня 2011 05:30

Облисіння лікують соком цибулі та хрону

Вінничанин 36-річний Олександр Дорошенко торік облисів за півтора місяця. Упродовж осені лікувався соком хрону та цибулі.

— Почало випадати спочатку на потилиці, потім на маківці, — розповідає його мати Надія Дорошенко, 55 років. — Мій брат посміявся, що син такий молодий, а вже лисий. Думав, побрив голову.

Знайомі розказали їй про лікування соком цибулі та хрону. Їх натирають на тертці. Зі столової ложки маси видушують сік, свіжим втирають у лисину.

— День мастю цибульним, на другий — з хрону. Саша геть не думав, що подєйствує. Всю хату тою цибулею завоняла, а від хрону аж у носі крутило. На півчаса накладала той сок, а потім змивала. Полоскав син голову обичним шампунем.

На третій місяць процедур на голові виріс світлий пух.

— Таке воно молоденьке. А потім постєпєнно наросла добра шевелюра. Вже й не втираємо.

Столичний дерматолог Кузьма Хобзей, 28 років, пояснює випадіння волосся сильним стресом або отруєнням.

— Якщо випало все і швидко, це може бути через токсини на виробництві або медикаменти, наприклад, для хіміотерапії від раку. Якщо волосся просто поріділо, це буває через погане харчування, хронічні хвороби, глисти, стрес. Відростає, як тільки зникає причина випадіння. Натирання їдкими соками стимулює притік крові до волосяних цибулин, покращує їх живлення. Також чоловіки лисіють через надмірне вироблення статевих гормонів. Тут ніяка цибуля з хроном не допоможе.

Шведські вчені виявили, що найбільше волосся випадає восени. Одна волосина росте до півроку, потім на три місяці зупиняється. Загалом може триматися на голові шість років. Ріст волосся активізується влітку, щоб захищати голову від ультрафіолету. В цей час росте 90% волосин. Восени навпаки — ріст припиняється.

Зараз ви читаєте новину «Облисіння лікують соком цибулі та хрону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі