середа, 02 лютого 2011 07:30

Ноги обмотують харчовою плівкою

У Вінницькому центрі здоров'я роблять обгортання тіла  із журавлиною. Процедура коштує від 225 грн. Спершу шкіру очищають пілінгом або скрабом із морською сіллю. Потім накладають перетерту висушену журавлину, розведену з водою.

— Маса стає, як грязьова кашка. Вона аж піниться, шипить. Штучні добавки, що є в клюквеному порошку, добре проникають у шкіру, — каже лікар-косметолог Лариса Палагнюк, 53 роки. — У клюкві багато вітаміну С, що піднімає тонус шкіри. Виводить шлаки.

Пацієнта на 2 год. обмотують у термоковдру. Після цього на тіло наносять олію з виноградних кісточок.

— Таке обгортання я можу зробити вдома, — розповідає вінничанка Олеся Єрукова, 25 років. — Моя знайома до клюкви додає ще мед, хлоп'я і крахмал. Цю всю кашицю наносить на ноги та сідниці. Потім обгортає харчовою плівкою, зверху теплі штани. Тримає десь більше часа.

Лариса Палагнюк радить додати до журавлини білу глину або мед. Так вона краще триматиметься на тілі. Маски можна робити щодня. Шкіра стає еластичною та пружною.

— Для півстакана соку клюкви треба столову ложку теплого меду. Додати апельсинову олію і дві столові ложки крохмалю. Перемішуємо і кидаємо хлоп'я, — розказує рецепт Олеся. — Клюква — потужний антиоксидант. У поєднанні з медом вона добре бореться з целюлітом.

Обгортання не роблять тим, у кого хворе серце та проблеми з диханням. Можуть бути ускладнення.

— Перед процедурою ми оглядаємо пацієнта. Якщо виявляємо псоріаз, гострий дерматит, гнійники чи язвочки на шкірі, від обгортання відмовляємо, — говорить Палагнюк.

Зараз ви читаєте новину «Ноги обмотують харчовою плівкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі