понеділок, 27 травня 2019 07:06

Низьку температуру викликає імунна недостатність

— Останнім часом температура тіла ледь дотягує до 36 градусів. Часто буває 35,9–35,8. Навіть коли застуджуюся, нежить, кашель є, а температура не підвищується. На додачу постійно відчуваю слабкість. З роботи ледь доповзаю додому, — розповідає 34-річна Олеся Тимченко з Луцька.

— Низька температура тіла може вказувати на проблеми зі щитоподібною залозою. Коли цей орган працює не на повну, обмін речовин уповільнюється. Тоді організм не отримує достатньо енергії для підтримки нормальної температури, — пояснює лікар-імунолог 51-річний Олег Назаренко з Києва.

Може проявлятися в'ялість у тілі, апатія, слабкість. Навіть після сну сили не відновлюються. Нерідко з'являється й схильність до частих застуд.

— Щоб перевірити, наскільки справляється щитоподібна залоза зі своєю роботою, призначають аналізи на гормони Т 3, Т 4 й ТТГ. Також потрібно пройти УЗД.

Інша імовірна причина низької температури — імунна недостатність. Часто її викликає порушення в роботі вилочкової залози. Цей орган контролює роботу імунної системи. Якщо він починає гірше працювати, організм стає вразливим і не може захищатися від подразників звичними способами.

— У разі імунної недостатності призначають препарати, що підвищують активність вилочкової залози. Їх слід приймати кількома курсами — для лікування й профілактики.

Корисно час від часу легенько стукати кінчиками пальців по тому місцю, де розміщена вилочкова залоза. Це трохи нижче виїмки між ключицями, а точніше — в області грудини. Завдяки цьому покращиться кровопостачання органа.

— Для нормальної роботи вилочкової залози важливо правильно харчуватися: у раціоні має бути достатньо фруктів, овочів, зелені, продуктів, багатих на білки. Обов'язково слід декілька разів на тиждень їсти рибу жирних сортів. Уникати цукру й напівфабрикатів.

Зараз ви читаєте новину «Низьку температуру викликає імунна недостатність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі