понеділок, 16 квітня 2007 15:54

Напад задухи стався через букет троянд

Киянка Ганна Шевчук, 19 років, ледве не задихнулася від нападу задухи. Він стався через троянди. Раніше дівчина не мала алергії.

— У нас із донькою дні народження з різницею у три дні, — розповідає Лариса Іванівна, мама Ганни. — У нашій квартирі водночас опинилося 40 троянд.

На ніч букети клали у ванну з водою. А вдень заносили до кімнати.

— Як вони пахли! — каже Лариса Іванівна. — Запах густий, як у чайної рози. Зайшов — і балдєєш.

На третю ніч донька забула винести квіти у ванну. Зранку одне око напухло, дівчина чхала. Подумали, що це кон"юнктивіт. Око було темно-червоне із мутною слизовою, наче хтось ударив.

— Щоб донька змогла піти в університет, ми купили їй краплі від кон"юнктивіту, — веде далі мати. — Але коли вона повернулася ввечері, сказала, що це алергія. Бо на вулиці набряк спав.

Єдине, що могло викликати недугу, — троянди. Ганна вирішила перенести їх до ванної.

— Щойно донька зайшла до ванної — відразу вибігла. Вона почала задихатися, такий сильний напад. Добре, що чоловік був удома, він — лікар. Швидко дав їй інгалятор від бронхоспазму.

Коли дівчина змогла нормально дихати, випила супрастин. Батько вколов їй еуфілін —  ліки проти алергії. На ранок Ганна почувалася здоровою. Алергія  минулася, коли з кімнати забрали квіти.

Зараз ви читаєте новину «Напад задухи стався через букет троянд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі