вівторок, 17 вересня 2019 05:56

Надмірне вживання кавуна спричиняє запалення нирок

Автор: YLE.FI
  Корисно їсти не більш як 300 ­грамів кавуна на день. Бо від цієї ягоди збільшується обсяг сечі й організм втрачає солі калію, магнію, кальцію
Корисно їсти не більш як 300 ­грамів кавуна на день. Бо від цієї ягоди збільшується обсяг сечі й організм втрачає солі калію, магнію, кальцію

— До лікаря пішла зі скаргами на спину, а виявилося, то запалення нирок. Я пропила ліки, й воно стихло, — розповідає киянка 40-річна Маргарита Секунда. — За місяць почала час­то бігати в туалет. Сеча була прозора, як вода, з домішками слизу. Довелося довго лікуватися.

— Часто запалення нирок маскується під цистит, радикуліт і звичайну застуду, — говорить Ігор Соловйов, 54 роки, столичний нефролог. — На порушення в роботі органу вказують пітливість після їжі, безсоння, висока температура, часте сечовипускання, набряки і роздутий живіт.

Для визначення діагнозу варто здати загальний аналіз крові та сечі. Лікують запалення антибіотиками. За п'ять днів після закінчення курсу потрібно повторити аналізи.

— Щоб запобігти запаленню нирок, краще не переїдати кавун. Корисно не більш як 300 грамів на день. Бо від цієї ягоди збільшується обсяг сечі й організм втрачає солі калію, магнію, кальцію. Мінерали починають рухатися через сечові шляхи і дряпають слизову оболонку. Це провокує запалення.

Варто уникати гострих спецій, наваристих бульйонів, грибів і копченостей. Алкоголь протипоказаний, бо може спровокувати загострення хвороби. Корисні овочі нейтрального смаку, в яких багато води. Наприклад, кабачки й ­огірки.

Зараз ви читаєте новину «Надмірне вживання кавуна спричиняє запалення нирок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі