понеділок, 06 листопада 2017 06:31

На підписання декларації з лікарем беруть паспорт

— Хочу укласти договір із сімейним лікарем, але не знаю, куди звернутись і як це зробити? Дільнична мені не подобається, а де інших шукати — не знаю, — каже 34-річна киянка Сніжана Рудько.

— Краще обирати лікаря, який практикує поруч із вами — це скоротить час на дорогу, — каже Олександр Ябчанка, головний експерт групи "Реформа системи охорони здоров'я". — Поцікавтеся у родичів, сусідів, друзів, колег — хто подобається їм. Про лікарів, які працюють у вашому районі, можете дізнатися у місцевому відділі охорони здоров'я.

Далі маєте підписати декларацію з лікарем.

Вона безстрокова — перепідписувати її щороку не потрібно. Якщо вирішите змінити лікаря, зможете підписати декларацію з новим фахівцем у будь-який час, це автоматично розірве угоду з попереднім.

На підписання візьміть з собою паспорт та ідентифікаційний номер. Для дитини — свідоцтво про народження та документи обох батьків чи опікунів — паспорт і код.

Ви зможете звертатися до вашого лікаря з будь-якими питаннями щодо здоров'я. Направлення до вузькопрофільних спеціалістів, рецепти й довідки також видаватиме лікар первинної ланки.

2018 року заклад, в якому працює сімейний лікар, почне отримувати річну оплату за обслуговування кожного пацієнта.

Це не безкоштовна послуга, за яку ви маєте покласти "подяку" в кишеню лікарю. Якщо ви даєте гроші — це є підставою для міністерства розірвати з лікарем контракт.

Зараз ви читаєте новину «На підписання декларації з лікарем беруть паспорт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі