понеділок, 11 лютого 2008 15:01

На хворих венах виникають виразки

Киянка Зоя Гоц, 47 років, до хірургічного відділення столичної лікарні N15 потрапила через загострення варикозного розширення вен.

— Ще 20 років тому мені казали, що треба лікуватися, — розповідає русява жінка на лікарняному ліжку. — Не звертала уваги. Дійшло до того, що на лівій нозі зробилися виразки.

Гоц прооперували спершу ліву ногу, а за кілька днів праву.

— Я все життя провела на ногах — працюю кухарем. Через те й вени повилазили. Добре, що прооперували, не болітимуть.

Судинні хірурги підтверджують, що операція — це єдиний спосіб лікування варикозного розширення вен. Але радять перед тим, як лягати під скальпель, обов"язково зробити УЗД. За його допомогою лікар бачитиме судини, що перейняли функції закупорених вен. І не пошкодить їх.

— Трофічні виразки виникають при запущеному варикозному розширенні вен, як у Зої Гоц, — пояснює Сергій Діденко, судинний хірург міської клінічної лікарні N1. — Виразки небезпечні тим, що вони не заживають. Це постійна відкрита рана. Якщо туди попаде інфекція, може піти зараження. Перероджену шкіру треба зрізати, на її місці має вирости нова.

Зараз ви читаєте новину «На хворих венах виникають виразки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі