понеділок, 21 травня 2007 14:51

Михайло Вертушков вилікував легені

Автор: фото: Євгенія ЗЛИДНЄВА
  Михайло Вертушков у столичному Центрі ендогенного дихання. Тут він працює консультантом. Легені вилікував за допомогою нетрадиційної медицини
Михайло Вертушков у столичному Центрі ендогенного дихання. Тут він працює консультантом. Легені вилікував за допомогою нетрадиційної медицини

П"ятнадцять років тому в киянина Михайла Вертушкова, 62 роки, виявили туберкульоз із розпадом легень. Чоловік зайнявся нетрадиційним лікуванням.

— Хворобу я заробив у Чорнобилі, — розповідає Михайло Григорович. Моложавий, міцної статури чоловік 30 років працював військовим. — Тричі їздив туди — в 1986 та 1987 роках.

Це була друга небезпечна доза радіації. Першу отримав підлітком, у Киштимі (Челябінська обл., Росія). За 2 км від їхнього будинку працював завод "Маяк". Там із плутонію зробили першу в СРСР ядерну бомбу. 1957-го, коли Вертушкову було 13 років, на заводі сталася аварія. 20 км довкола  все було уражено. Чоловік каже, це була перша ядерна аварія в СРСР, але про неї знали одиниці.

— 1992 року я почав задихатися, три слова скажу і втягую ротом повітря, бо його не вистачає. У грудях боліло. Зробили флюорографію й рентген. А там легені, як тюлева занавіска.

Спочатку медики поставили діагноз: туберкульоз із розпадом легень. Лікували за традиційною схемою: дієта, таблетки. Минуло п"ять місяців, а жодного результату. Вертушкова направили перевіритися до Пульмоноцентру АМНУ й Інституту фтизіатрії та пульмонології ім. Яновського.

— Я пройшов огляд у чотирьох лікарів. До кожного окремо ходив на прийом. Усі вони поставили різні діагнози: гістоцитоз Х (руйнування легень), саркоїдоз (запалення), силікоз (легенева тканина заміняється сполучною), мікоз (грибок). Чому розпадаються легені, медики так і не змогли пояснити. Мій лікар у військовому госпіталі сказав: найімовірніше, у мене гістоцитоз Х.

Чоловік мав приймати 20 пігулок на день: 4 гормональні та 16 для підтримки серця й кісткової системи. Бо гормони вимивають калій і кальцій з організму.

— Якось порахував, що вже випив 20 тисяч таблеток, — хитає головою Михайло Григорович. — Не знаю, як би мій організм то все витримав, якби я не підтримував його народними способами.

Легені були, як тюлева занавіска

За 15 років Вертушков спробував 17 різних методів лікування. Починав із чистки організму за Болотовим: весною пив настоянку з чистотілу, а восени з каштанів та кропиви. Для очищення їв голубу глину. Спробував дихальну гімнастику за Бутейком (поверхневе дихання очищає організм від шлаків та холестерину), за Стрельником (людина оздоровлюється, бо вдихає повітря з пониженим вмістом кисню) та з апаратом Фролова (видих через воду. Її опір спонукає клітини до самовідновлення).

— Щоб хімія не засідала в організмі, рятувався соками: морквяно-яблучно-буряковий для печінки, морквяно-яблучно-огірковий для нирок, а гарбузово-яблучний для серця. Та кримським цілющим морським і гірським повітрям.

Пробував і китайську акупунктуру. Тер долоні, доки вони не ставали гарячі, та прикладав до точок, які відповідають за легені — на грудях та вухах. Пізніше перейшов на аплікатори Ляпко: гумові килимки, валики, ромашки з голочками, покритими сріблом, міддю, нікелем чи цинком.

— Повністю відмовитися від таблеток зміг 2001-го. За рік до того почав виконувати вправи ендогенного дихання (дихати животом, а не грудьми). Воно допомагає виробити внутрішній кисень, який вимиває з крові шлаки. Відтоді вже не вживаю таблеток.

Зараз Вертушков очищає організм водними витяжками з лопуха та подорожника. Їх розробила доктор хімічних наук зі столичного Національного медуніверситету ім. Богомольця Ніна Максютіна. А також п"є пектин — природний абсорбент, що вбирає важкі метали (свинець, цинк, хром) та радіонукліди.

— Лікар із військового шпиталю каже, що мої легені потихеньку починають відновлюватися. Звичайно, спайки на місці запальних процесів нікуди не зникнуть, але це вже не тюль. Про задишку і біль — давно забув. Ще й помолодів завдяки народній медицині.

Зараз ви читаєте новину «Михайло Вертушков вилікував легені ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі