Узимку 28-річний Євген Шпір із Ужгорода, що на Закарпатті, рятується від грипу сумішшю сухофруктів і меду.
— Беру по стакану чорносливу, кураги, волоських горіхів і родзинок і усе перемелюю на м"ясорубці, — пояснює Євген схему приготування. — Перемішую і видавлюю до суміші сік двох лимонів, додаю мед за смаком. Має бути не дуже густе.
Чоловік усе складає у банку і тримає в холодильнику. Вживає зранку натщесерце і увечері перед сном.
— Солодка буде чи кисленька, залежить від того, скільки меду дасте, — каже чоловік. — Я люблю кисленьку. Їм її з листопада по квітень, і ніяка простуда не чіпляється.
Імунологи кажуть, що така суміш справді може замінити таблетки. Особливо корисна для сердечників, бо містить багато калію.
— У такому наборі продуктів багато вітамінів, — пояснює імунолог столичного Центру сімейної медицини на Лівобережній Ольга Шевчук, 34 роки. — Сухофрукти багаті на клітковину, а мед — це взагалі кладязь мікроелементів. Там уся таблиця Менделєєва.
Фахівець теж готує таку суміш для свої домашніх. Однак радить її лише як вітамінний засіб. Від грипу потрібні ліки.
Коментарі