понеділок, 21 квітня 2008 15:36

Масаж із медом і вином запобігає інфаркту

Автор: фото: Вікторія ЦИМБАЛІСТА
  Пацієнтка Ірина Попадюк, 29 років, на сеансі медово-винного масажу втретє. Жінка сподівається відновити колір і покращити контур обличчя. Перед процедурою вино нагрівають майже до кипіння. На шкіру наносять охолодженим
Пацієнтка Ірина Попадюк, 29 років, на сеансі медово-винного масажу втретє. Жінка сподівається відновити колір і покращити контур обличчя. Перед процедурою вино нагрівають майже до кипіння. На шкіру наносять охолодженим

42-річна Ворина Дижак із Івано-Франківська практикує іспанський масаж медом і вином. Вчилася цьому понад 15 років у майстрів із Іспанії та Москви.

На медово-винний масаж приходять переважно жінки. Хтось хоче схуднути і позбутися целюліту, хтось омолодитися. Маски з медом і вином покращують колір обличчя, допомагають позбутися підліткових вугрів.

— Масаж захищає шкіру від старіння та прискорює обмінні процеси в організмі. Він допомагає зняти стрес, вивести токсини і шлаки, добре впливає на нервову систему, — роз"яснює масажистка. — Червоне вино та мед покращують кровообіг, знижують ризик утворення тромбів, нормалізують тиск, допомагають позбутися запальних процесів. Винний масаж запобігає інфаркту. Тому я раджу його чоловікам. У них вищий ризик захворіти.

Перед масажем Ворина Дижак втирає пацієнтові вологу кавову гущу. Під її дією розкупорюються пори й очищується шкіра. Із намащеним тілом людина мусить полежати півгодини. Тоді приймає душ.

Потім жінка наносить мед, 30 хв. розтирає і змащує шкіру пацієнтки вином. Приносить його гарячим у термосі. Масаж вином триває 45 хв. Після цього обов"язково треба сполоснутися в душі. Медово-винний масаж робиться 2 год.

— В Україні іспанський масаж практикують одиниці, — каже Ворина. — Можу  розповісти, як це роблю, але правильно виконати складно. Це роки практики.

Дижак також робить стоун-масаж із гарячими камінцями й аюрведу — із ефірними оліями. Лікувальним є лише медово-винний.

Натуральний мед жінка купує у місцевих бджолярів, вино привозить із Іспанії. Скільки воно коштує, не каже. Їздить за кордон раз на три місяці, стажується в іспанських майстрів.

— Штучний і рідкий мед для масажу не годиться, лише у справжньому є корисні мікроелементи. Вино беру сухе червоне, із низьким вмістом алкоголю. Воно омолоджує клітини.

Сеанс іспанського масажу в івано-франківському салоні краси "Консул" коштує 350 грн. Роблять його не частіше, ніж раз на два тижні.

— Тіло після двогодинного масажу наповнюється енергією. Скільки таких процедур треба, кожен сам визначає для себе, — каже Дижак.

Зараз ви читаєте новину «Масаж із медом і вином запобігає інфаркту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі