понеділок, 08 жовтня 2007 14:34

Малюка треба купати в дорослій ванні

Перед сном малюка треба купати й робити йому розслаблюючий масаж, кажуть педіатри.

— Дитину бажано купати в дорослій ванні хвилин тридцять, — пояснює 46-річний лікар-педіатр Євген Комаровський, керівник приватної харківської клініки. — Аби дитина порухала ніжками, ручками, попірнала й утомилася. Тоді вона захоче поїсти. А коли її укутають в пелюшку, засне.

Оптимальна температура води для дитини — 28–30 градусів, каже Євген Олегович. Пояснює, що обмінні процеси в організмі малюків відбуваються швидше, ніж у дорослих, тому при 36 дитині буде жарко, вона вередуватиме. Лікар також проти колихання та голосної музики — як методів присипляння.

Про те, як краще присипляти дитину, говорили на круглому столі, організованому торговою маркою "Памперс".

Даша Малахова, 27 років, ведуча кулінарної програми на "Інтері" — теж за спокійне засинання. Її сину Матяшу — рік і дев"ять місяців.

— Удень у нас все працює, ми постійно рухаємося, але коли приходить час Матяшу засинати — все стихає. Музику і телевізор притишуємо, і син уже знає, що це означає.

Секретом здорового сну дитини Ніна Матвієнко, 59 років, вважає ніжність і колискову. Своїм синам і доньці, а потім онучці Уляні вона постійно співала та розповідала цікаві історії.

— Дитина має відчувати материнську любов, — каже Ніна Митрофанівна. — Тоді вона виросте спокійною, впевненою у собі, відкритою. І ще не можна залишати дитину, яка плаче. Це не правильно. Так формуються дитячі страхи.

Колискові Ніна Матвієнко радить придумувати самим. Співати гарні слова про сонечко, котика. Каже, малюків слід купати в череді, кропиві, любистку.

Зараз ви читаєте новину «Малюка треба купати в дорослій ванні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі