понеділок, 29 липня 2013 07:00

Купив четвертий апарат

Полтавець 49-річний Юрій Федюк 24 роки тому перестав чути. Відтоді користується слуховим апаратом. Пристрій відновлює слух на 70%.

— У 15 років на кір заболів. На третій день лівим вухом почті нічого не чув. Мати до врача повела, а той якісь таблетки виписав, і до побачення, — згадує. — Через півтори неділі з обох вух якась жовто-сіра жидкость потекла. Оказалося, що в мене нервові закінчення там відмирають. Операція толком не помогла, обидва вуха майже повністю перестали на звук реагувати. Щось чув тільки тоді, коли до мене кричали з усієї сили.

За чотири роки знайомий медик запропонував Федюку носити слуховий апарат.

— Скептично до цього віднісся. Мене до того по всім больніцам возили, операції робили, а толку ніякого. Апарат на то время для нашої сім'ї дорого коштував. Боявся гроші на вітер викинути. Согласилися купляти тільки після проби. Як вперше одів — чуть зі стільця не впав. Чув, майже як до глухоти. Після такого без апарата нормально жити не можу, усюди з ним ходжу. За 20 років четвертий купив, улучшений.

Ці пристрої допомагають тим, у кого не повністю відмерли нервові клітини у вухах.

— Коли пацієнту не допомогли лікування й операції, слуховий апарат — єдиний спосіб частково повернути слух, — пояснює столичний лор В'ячеслав Кот.

Зараз ви читаєте новину «Купив четвертий апарат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі