понеділок, 26 жовтня 2020 00:01

Краплі від нежитю можуть підвищувати тиск

— При появі нежитю треба зробити аналіз мазка з носоглотки методом полімеразно-ланцюгової реакції. Аби виключити наявність коронавірусу, — говорить Богдан Біль, 50 років, завідувач відділення отоларингології Київської міської лікарні №9. — По направлення слід звертатися до терапевта при втраті смаку або нюху.

Якщо аналіз на Covid-19 негативний, необхідно застосовувати судинозвужувальні краплі. Але не більше тижня. Інакше відбудеться звикання і без них стане важко дихати. Поступово може підвищитися артеріальний тиск. Людям із гіпертонією варто брати вдвічі менші дози, ніж вказані в інструкції.

— Нежить сам не вилікується. Може спричинити гайморит або отит. Повітря не проходить через ніс, тому не гріється і не зволожується. Від цього виникає запалення горла і вуха.

Промивати ніс травами варто лише при вірусній інфекції, щоб очистити слизову оболонку. При бактеріальному нежиті призначають спреї та краплі з антибіотиками.

Зараз ви читаєте новину «Краплі від нежитю можуть підвищувати тиск». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі