четвер, 24 квітня 2008 18:37

Компрес із хрону тримають сім хвилин

Віра Степа із села Курінь Бахмацького району на Чернігівщині вилікувала двостороннє запалення легень. Рецептом поділилася у листі до редакції.

"Крім ліків, добре допомагає компрес із хрону, — пише жінка. — Але пече так, що більше шести хвилин не можна витримати, спина красна робиться, як жар".

Жінка змішувала 100 г свинячого смальцю з 200 г вершкового масла, додавала 100 г меду та 150 г соку з листків алое. Для смаку здобрювала 50 г какао. Двічі на день пила суміш по 1 ст. ложці на склянку гарячого молока.

"Пила ще гаряче пиво, — стверджує Віра Степа. — Вип"ю чашку, обкутаюсь, наче сто пудів поту виходить. По два компреси з картоплі робила. Лікар говорив, що це дуже багато, так не можна. Але я старалась швидше поправитись".

— Свинячий жир використовувати не можна, бо посадить печінку, — запевняє Олена Філіпова, 61 рік, завідувачка відділення пульмонології Київської міської клінічної лікарні N4.— Раніше такими сумішами лікували туберкульоз. Їх призначали, щоб підтримати загальний стан хворого, зміцнити ослаблений організм. Зараз так не роблять, це не ліки.

Компреси — це народні допоміжні засоби для одужання. Вони посилюють кровообіг. Компрес із хрону можна тримати не більше семи хвилин, інакше обпече. Беруть ще хліб, нагрівають у духовці й ставлять компрес. Теплову терапію застосовують двічі на добу. Важливо радитися з лікарем.

Зараз ви читаєте новину «Компрес із хрону тримають сім хвилин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі