середа, 20 жовтня 2010 01:31

Кинути курити допоможе валеріана

Підприємець 41-річна Олена зі Звенигородського району Черкащини кинула курити завдяки валеріані. Каже, пігулку треба ковтати щоразу, коли тягне до цигарки.

— Через пару хвилин тяга закурити ослабне, — говорить. — Важко потім утриматися. Валеріанка дуже заспокоює. Я сама придумала собі таке лікування. Курять люди нервові, а валеріанка знімає стрес. Я курила зі студєнтських років. Йшла в куріння, як алкоголік у запой.

Студенткою Олена винаймала квартиру в Марії Іванівни в Києва. Та вирощувала траву валеріану в себе на дачі.

— Казала мені: "Девочка моя, валерьянка — это такая чудесная травка от всех болезней. Лечит сердце, нервы, давление, желудок, и никакого вреда".

Аби кинути курити, спершу треба психологічно налаштуватися. Краще це робити у позитивний період життя.

— У деяких випадках валеріана справді допомагає кинути курити, але зловживати нею не варто, — говорить столичний лікар Денис Шолом, 25 років. — Вона заспокоює нервову систему і зменшує потяг до куріння. Таблетки діють слабше за настій валеріани, але зручніші у використанні. Кидати курити треба поступово. Головне правило — не думати про цигарки і намагатися зрозуміти причину цієї звички. Потрібно позбутися запаху тютюнового диму в квартирі, машині. Поступово зменшувати кількість сигарет на день. Наприклад, для початку куріть тільки по парних годинах або купіть марку сигарет, які вам не подобаються. Краще кидати курити під час відпустки, щоб нічого не дратувало. Пити більше води, це прискорить очищення організму.

Аби вгамувати бажання тримати щось у роті, лікар радить жувати жуйки, гризти корінь селери, моркву, смоктати карамельки чи просто застосовувати зубочистки.

— Знайдіть, заради кого хочеться кинути курити. Наприклад, ради коханої людини, дітей, кота. Складайте в прозору банку гроші, за які хотіли купити цигарки. Найкраще позбуватися шкідливої звички з другом, а не на самоті.

Зараз ви читаєте новину «Кинути курити допоможе валеріана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі