понеділок, 19 березня 2007 15:42

Кардіограму передають телефоном

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Ігор Козелецький показує, як слід кріпити електроди міні-кардіографа
Ігор Козелецький показує, як слід кріпити електроди міні-кардіографа

Лікарі столичного центру "Телекардіо" цілодобово приймають і розшифровують кардіограми з усіх куточків країни. Їх можна передати з міні-кардіографа, прикріпленого до тіла людини. Для цього слід піднести до апарату телефонну трубку. За кілька хвилин медики знатимуть про стан пацієнта.

— Метод дистанційного аналізу електрокардіограми застосовують для виявлення порушень серцевого ритму, — пояснює директор центру Ігор Козелецький, 33 роки. — Обстеження можна зробити в момент нападу. Достатньо натиснути кнопку на апараті, він запише роботу серця. Гостра криза може призвести то того, що людина знепритомніє. А наступного дня кардіограма не покаже відхилень. Також за допомогою міні-кардіографа наглядаємо за роботою серцевого стимулятора.

Щодня хворий прикріплює на груди біля серця два електроди на присосках. Дротами їх під"єднують до міні-кардіографа на поясі. Прилад працює на батарейках. Пацієнта обстежують місяць. У 94% випадків цього достатньо для повного діагностування роботи органа.

— Один із наших клієнтів три роки ходив по лікарях, — продовжує Козелецький. — Проте медики не могли встановити причину постійних запаморочень. А ми за два тижні діагностували тахікардію шлуночка серця.

Для роботи з міні-кардіографом користуються лише стаціонарними дротовими телефонами. Радіотрубки та мобільники сигнал не передають. У разі серцевого нападу все одно треба  викликати "швидку", застерігають лікарі. Місяць обстеження на міні-кардіографі коштує 270 грн.

Зараз ви читаєте новину «Кардіограму передають телефоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі