понеділок, 09 вересня 2019 07:45

Із курортів привозять букет венеричних інфекцій

Автор: glcgb.ru
  При підозрі на венеричні захворювання для встановлення діагнозу здають аналіз крові та мазок
При підозрі на венеричні захворювання для встановлення діагнозу здають аналіз крові та мазок

— Курортні романи інколи закінчуються не тільки розлученням, а й венеричними хворобами, — розповідає Сергій Бакшеєв, 47 років, столичний гінеколог. — Після літа збільшилася кількість пацієнток із такими інфекціями. Вони або самі їздили на відпочинок, або відпускали туди чоловіків. Випадкові сексуальні зв'язки не рідкість. Іхні наслідки доводиться лікувати вже вдома.

Найчастіше виявляють три види статевих інфекцій: гонорею, хламідіоз і сифіліс. Часто заражаються кількома одночасно. Це "букет венеричних інфекцій". Разом із хламідіозом виявляють і мікроплазмоз, гонорею та тріхоманіоз. Вони передаються при незахищеному вагінальному, оральному й анальному сексі. Також від матері до дитини під час пологів. Вродженого чи набутого імунітету до венеричних хвороб у людини немає, тому можливі повторні зараження.

Найпершою проявляється гонорея болем унизу живота, при сечовиділенні і статевому акті. Також з'являються жовті густі виділення. Буває і в жінок, і в чоловіків. Симптоми виникають за два-чотири тижні.

— Якщо її заліковують, інфекції, які ідуть у комплекті, залишаються. Якась дає висипання, якась — виразки. Іншу зовні можна не помітити.

Для встановлення діагнозу здають аналіз крові та мазок. За результатами визначають лікування антибіотиками та противірусними. Від кожної інфекції призначають різні препарати.

— Це ще пощастить, якщо буде гонорея, — розповідає інфекціоніст 54-річний Сергій Сіренко з Києва. — Аби не хламідіоз. Це вкрай небезпечна інфекція, її важко знищити. Часто заважає завагітніти. Хламідії чіпляються до сперматозоїда і він не може запліднити яйцеклітину. Або інфекція маскується під цистит чи ерозію шийки матки.

Після проходження курсу роблять аналіз крові. Якщо він показує, що збудників не знищили, лікування продовжують іншими антибіотиками. Запущена недуга призводить до хронічних запалень сечовивідної системи та безпліддя.

— Прояви сифілісу з'являються на 21-й день після зараження. Це невеликі червоні рани на геніталіях. Не болять і не сверблять. Тому людина часто думає, що то алергія. За кілька тижнів тіло вкривається рожевими плямами. Це вже друга стадія. Якщо й далі не почати лікування, то відмовляють внутрішні органи.

Хворобу лікують курсом антибіотиків місяць. Перший тиждень колють кожні 2 год. Потім кілька разів на день.

Зараз ви читаєте новину «Із курортів привозять букет венеричних інфекцій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі