понеділок, 28 січня 2008 15:48

Іван Германюк схуд на 51 кілограм

Мій дядько, 44-річний Іван Германюк із села Богданівка Тельманівського району Донецької області, важив 199 кг при зросту 1,85 м. За рік схуд на 51 кг, його об"єм у поясі зменшився з 160 до 125 см.

— Коли прийшов із армії, важив 80 кілограмів. У 1985 році одружився. Перед весіллям пообіцяв Ніні кинути палити. Довелося відмовитися від цигарок. Почав швидко набирати вагу. Але не переймався. Я високий, та й дружина ніколи не нарікала. Навпаки, тепер коли трохи схуд, ревнувати почала, чи не вподобав когось, — сміється Іван Леонтійович і підморгує дружині, Ніні Григорівні.

Іван Германюк розповідає, що від зайвої ваги почалися проблеми. Він усе життя працює водієм — на бензовозі, вантажівці. Щоб ремонтувати машину, треба  підлізти під автівку — а не виходило, бо заважав живіт. Нахилятися було важко, взуватися, поратися по господарству. Проблемою був одяг, особливо зимовий. Більшість речей шила дружина. Потім Германюк влаштувався водієм автобуса. Пройшов медичне обстеження і дізнався про підвищений тиск.

— Крім того, дуже пітнів, завжди боліли ноги, спина. Мене це занепокоїло. Але, мабуть, худнути не наважився б, аби не один чоловік у нашому селі — Юрик Ткачов. Він теж був великий. Та коли я його побачив, був вражений. Зі 120 кіло схуд до 70! Поговорив із ним. Думав, приймає якісь пігулки. А він — сидить на дієті.

Германюк перестав їсти солодке і мучне. Відмовився від хліба і жирного.

— Із дому йду о пів на четверту ранку. Снідаю о третій. Повертаюся з роботи, о 15.00–16.00 — обідаю. Зазвичай це й усе. Якщо вдень захочеться їсти, купую мінералку. Надвечір можу випити чаю або кави. Молока давно вже не вживаю, хоч у нас своя корова.

Худнути не наважився б, аби не один чоловік у нашому селі

Щоб контролювати себе, Іван Германюк має за хатою великі ваги. Збирається досягти рекордної для себе ваги. Хоче схуднути до 100–120 кг.

Із дружиною Ніною Іван вже майже чверть століття разом. Мають двох доньок — Ольгу та Наталку.





Лимон покращує травлення

Лимон — найкращий засіб для схуднення. Так вважає автор книги "Дієта на основі лимонного соку" американський дієтолог Тереза Чонг. Кислий фрукт добре впливає на травлення, тому допомагає позбутися зайвої ваги. Дослідниця пояснює, що причина надмірної ваги криється в порушенні функцій травлення. Але традиційні дієти лише посилюють гастропатології. Уживання в їжу лимонів — соку та шкірки — покращує засвоєння їжі.

Дієта не може тривати довше місяця

Іван Германюк штучно скоротив споживання білків, жирів та вуглеводів. Дієтологи таку дієту називають редукованою.
— Цим чоловік дав поштовх організму до схуднення, — пояснює Олександра Кириленко, 31 рік, терапевт-дієтолог столичного медичного центру "Віріа". — Але така дієта лише перший крок, вона не може тривати довше місяця. Другий крок — роздільне харчування, щоб закріпити вагу. Третій — влаштовувати собі раз на тиждень розвантажувальний день — салатний, кефірний, йогуртовий чи фруктовий.
Лікарка додає: щоб активно худнути, не можна вживати банани, білий хліб, картоплю, мучне та манну кашу. Тобто вуглеводи, що легко засвоюються. Потрібно відмовитися від жирних сортів м"яса та сала. Зате повноцінно вживати білок — яйце, рибу, пісне м"ясо.
— Співвідношення має бути 1:1:4 — білки-жири-вуглеводи. Останніх найбільше, бо організм їх не виробляє.
Дієтолог порадила чоловікові перевіритися в ендокринолога: повноту може провокувати збій гормональної системи, зокрема функції наднирників, та в кардіолога.  Ожиріння погіршує роботу серця та еластичність судин.

Олександра СУБОТІНА

Зараз ви читаєте новину «Іван Германюк схуд на 51 кілограм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі