Ексклюзиви
понеділок, 09 червня 2008 15:33

Хвороби проявляються на хребті

Автор: Фото: Євген КОЛЕСНИК
  Борис Оверченко на сеансі у біоенергетика Валерія Гончарова. Лікар порадив ветеранові заплющити очі й прислухатися до себе
Борис Оверченко на сеансі у біоенергетика Валерія Гончарова. Лікар порадив ветеранові заплющити очі й прислухатися до себе

Пенсіонер Борис Оверченко, 74 роки, хворіє на артроз. Три роки тому стало важко ходити. Найбільше дошкуляє праве коліно.

— Оця кісточка найбільше боліла, — береться за коліно сивий чоловік. — Я сам ветеран війни і вчений, тому пішов у поліклініку для вчених, що на Смирнова-Ласточкіна. Лікарі пояснили, що це вікові зміни. Хрящ зносився, от і болить.

Спочатку чоловікові прописали родонові ванни і направили на три тижні до санаторію у Хмільник на Вінниччину. Каже, біль трохи вщух, але за рік поновився. Тоді з поліклініки дали путівку на лікування грязями Сиваша.

— А цього року коліно розболілося сильніше, — розповідає Борис Павлович. — Жодні мазі не допомагали. Хіба на два-три дні ставало легше. Тоді знайомі порадили біоенергетика Гончарова. Він лікує молитвами й постом. Перед сеансом просить про себе прочитати Отче Наш і заплющити очі. Далі водить руками по тілу, не торкаючись, і я відчуваю, як від них ідуть хвилі. Перший раз мало не похитнувся. А минулого вівторка був сьомий сеанс і знаєте, стало значно краще. Я вже нормально ходжу.

Біоенергетик Валерій Гончаров, 44 роки, каже, кожен пацієнт відчуває зцілення по-своєму. Хворій із паралічем вчувався вальс і щойно їй стало легше, танцювала на сеансі. Але здебільшого від хворого органа люди відчувають холод. Коли недуга минається, холод проходить.

— Уперше я дізнався про холод, як пішов працювати токсикологом на м"ясокомбінат, — розповідає чоловік. Він закінчив біофак Чернівецького державного університету. — Наш бактеріолог Ніна Володимирівна, старша жінка, попросила полікувати її. То вона розповідала, що як проводжу рукою, відчуває холод у грудях. За кілька сеансів минулося. Пізніше я дізнався, що у жінки був рак легень. І вона таки вилікувалася.

За місяць до цього на весіллі у друга до Гончарова підійшов незнайомець і сказав, що той може лікувати. Більше чоловіки не бачилися. Це було 1990 року.

Епілепсія виникає через проблеми батьків

— Тоді я пригадав, як прийшов із армії й вилікував трирічну сусідську Оксану. Вона заїкалася й боялася темноти. Я тоді жартома сказав: "Зараз дядя Валера покладе на тебе руку, і ти нормально говоритимеш". Не знаю, скільки тримав долоню, але дівчинка перестала заїкатися.

Спочатку чоловік приймав хворих у лікарні МВС у Чернівцях, а 2001-го переїхав до столиці.

— Насправді то не я лікую, а Бог. Я лише вказую, що треба роботи. Головне — піст і молитви, читати Біблію, псалтир, — пояснює Валерій Степанович. — Хвороба виникає, бо людина вчинила гріх, тобто переступила одну з Божих заповідей. Проявляється вона на хребті, так записано у псалтирі. Хребет — це доля людини, і залежно від того, який відділ постраждав, нездужає певний орган.

Пояснює, що утримання від їжі — це найкраща допомога організму. Для хворого їжа — отрута, бо на неї треба витрачати сили, яких і так мало.

— Це я, як фізіолог, кажу. Не вірите, то подивіться на тварин. Кішка, як хвора, то спить. Стане легше — починає пити воду, але не їсть. І лише як повністю одужає, йде до миски.

Каже, будь-яка хвороба виліковна. Важко лікувати лише ДЦП та епілепсію, бо вони виникають через проблеми батьків. Тут потрібно разом працювати.  А одужання залежить від людини.

— Нещодавно приводили дівчинку, яка втратила зір. За три сеанси їй стало краще, але дотримуватися посту і молитися їй важко. Тому вони більше не приходять. А професор із Чернівців мені повірив, і не довелося робити операцію на аденомі простати. Хоч йому вже і катетер поставили, не міг самостійно сходити у туалет. Тепер нормальний чоловік.

Біоенергетик не вживає таблеток. Постом і молитвою лікуються також його рідні.

— Якось у мене була температура за 41, тітка викликала "швидку". Але лікарі не знайшли причини нездужання. Я взяв псалтир і пішов у Лавру. За сім годин вичитав його. Як поміряв удома температуру, була 36 і 6. А молодший син, що був хворякуватий у дитинстві, зараз займається футболом. Навіть узимку морозиво їсть і не застуджується.

Зараз ви читаєте новину «Хвороби проявляються на хребті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути