Ексклюзиви
четвер, 10 травня 2007 18:43

Хворих дітей катають на конях без сідла

Автор: фото: УКРІНФОРМ
  У харківському іпотерапевтичному центрі постійно лікується приблизно 10 дітей. Перші результати видно через півроку інтенсивних занять
У харківському іпотерапевтичному центрі постійно лікується приблизно 10 дітей. Перші результати видно через півроку інтенсивних занять

У харківському іпотерапевтичному центрі "Кентавр" верховою їздою лікують вроджені форми ДЦП та психічні розлади. Наступного тижня центру виповнюється три роки.

— Ми починали працювати з групою розумово відсталих діток, — розповідає тренер Наталія Журбина, 29 років. — Від минулого літа до тих 20 дітей додалися ще семеро хворих на церебральний параліч та один аутист.

Хворих катають на коні без сідла у двох положеннях: лежачи — для відновлювального масажу та сидячи, щоб дитина навчилася тримати рівновагу.

— Найдовше у нас займається 3-річна дівчинка. Її лікар каже, що після занять вона краще тримає спину та голову, активніше рухає ногами.

У Центрі приймають діток із 9-місячного віку і до 15 років. Займатися на конях не можна з третім ступенем сколіозу, ламкими кістками, епілепсією, гострими запальними хворобами нервової системи чи очей.

Центри, де практикують іпотерапію, також є в Одесі, Києві та селі Чапаєвка на Київщині. Унікальний вплив коней на психіку дитини підтверджений багатьма дослідженнями.

Зараз ви читаєте новину «Хворих дітей катають на конях без сідла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути