вівторок, 10 лютого 2009 16:01

Хребет натирають настоянкою із зелених горіхів

Жителі міста Тульчин на Вінниччині 73-річні Микола і Галина Гладкі лікують хвороби хребта, радикуліт і застуду розтираннями з настоянкою волоського горіха на гасі.

— Зелені горіхи зриваю весною, коли всередині є молочко, — каже Микола Гладкий. — Нарізаю дрібними скибками. Кладу в дво-трилітрову банку. Заливаю зверху чистим керосином і ставлю на півмісяця в темне місце.

Подружжя купує гас у господарських магазинах. Рецепт розтирання порадили знайомі. У чоловіка і жінки випадали диски.

— Десять днів підряд робив масаж і втирав настояний на горіхах керосин у спину  жінці. Процедура займала 15 хвилин. Через місяць повторював знову десять разів. Наступного місяця ще стільки. У підсумку виходило 30 днів, — додає Гладкий.

Господар дістає скляну банку з настоянкою і горіхами на дні. Каже, сусідів теж навчив лікуватися.

— Коли роблю масаж, то проводжу рукою по всьому хребту. Намацую пальцями, який саме диск вискочив. Прошу дружину розслабитися. Нажимаю рукою на те місце і чую, як із хрускотом диск стає на місце. Другого дня процедуру повторюю  і знову перевіряю. Днів п"ять вони ще виходять, а потім освоюються.

Гладкий каже, що проблеми виникають через брак змащувальної рідини між суглобами.

— Я вже п"ять років не знаю, що таке диски, — тішиться дружина Галина Дмитрівна. — Чоловік навчив і мене теж вставляти диски. Тепер, слава Богу, до врачів не ходимо. А то бувало тільки вправлять диски, підняла відро і тут же ойкаю.

Після процедури не можна піднімати важкого. Настоянка на гасі помічна й при застудах.

— У мене коліна простуджені. Робив на шахті, доводилося часто працювати на колінах у лаві при високій вологості. На старість ця болячка дала про себе знати. Я періодично натираю їх настоянкою і так спасаюся, — додає Гладкий.

Зараз ви читаєте новину «Хребет натирають настоянкою із зелених горіхів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі