понеділок, 05 серпня 2013 00:00

"Хлопчик міг лежати днями на дивані, наче кіт"

39-річна Світлана Петрук із міста Буча на Київщині возить сина у столичну клініку інноваційних технологій Уляни Лущик лікувати судини. Хлопцеві важко дається навчання.

— Водила Павла по лікарях з 4 років, а зараз йому вже 12. Діагнози ставили щораз інші. Писали то органічне ураження мозку, то аутизм. Медична картка — товстелезна. Кажуть, під час пологів заплутався в пуповині, лежав ніжками вперед. 4 години був без вод, довелося стимулювати пологи. Пару днів лежав у реанімації. Виявилося, що має ще й ваду серця.

У дитячому садку вихователі помітили, що у Павла дивна поведінка.

— Кажуть, він у вас якийсь не такий. Із дітьми не хоче гратися, сидить собі в куточку. Над запитаннями думав, довго підбирав слова. Лікарі радили звикати, що в сина аутизм.

У клініці Уляни Лущик Світлану заспокоїли, що аутизму в її сина немає. Є вроджені проблеми із судинами, які погіршилися після пологів. Призначили курс уколів.

— Тут із ним щодня по 45 хвилин займається і психолог, і логопед. Беремо завдання додому. Павло став активний. Раніше міг лежати днями на дивані, наче кіт. Нічого його не цікавило, був апатичний. Лікарі радять постійно рухатися, щоб кров у капілярах не застоювалася. Робимо і зарядку, і віджимаємося, —  розповідає Світлана Петрук. — Я сама медпрацівник, працюю в державній лікарні. Щодня на роботі бачу, який там жах відбувається. — Хворих лікують по стандарту, усім призначають одні й ті самі ліки. А тут одразу помітила, що в клініці до людей із душею ставляться, до кожного мають свій підхід.

Василина Сидоренко, 57 років, щороку їздить на курс ін'єкцій у клініку Уляни Лущик.

— 10 років промучилася із хворим коліном. Спершу боліло не сильно, то я по 9 годин на день могла у магазині за касовим апаратом стояти. А тоді так схопило, що піднятися з ліжка не могла. Лікарі кажуть, у мене і артрит, і артроз водночас. Пролікували якимись таблетками, та легше не стало. Донька живе в Києві, їй порадили, щоб я у клініку Лущик приїхала. То із зятем мене наступного дня сюди привезли.

Відчула полегшення через два дні лікування.

— У коліні менше боліло, стала потроху ходити. Біль перестав віддавати у стегно і в ступні. А під кінець курсу вже навіть трохи бігала. Іще виявили, що у мене остеохондроз, а до того жоден лікар нічого такого не казав. Зразу після процедур відчувала тепло по всій спині, в шиї, а потім по всьому тілу.

Два роки між курсами лікування робить масажі коліна, здає кров на аналіз.

— Уже звикла приїздити сюди раз на рік, навіть коли відчуваю, що ніби здорова. Чого ж чекати, доки гірше стане. Чим швидше виявити якісь проблеми, тим легше вони під наглядом лікаря минуть.

 

Клініка Уляни Лущик

Тел.: 0(44) 467 63 89,

0(95) 068 30 74, робочі дні: понеділок-п'ятниця, з 8.30 до 17.30.

www.inno-health.com.ua

Зараз ви читаєте новину «"Хлопчик міг лежати днями на дивані, наче кіт"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі