четвер, 18 грудня 2008 17:08

Хімічний пілінг омолоджує обличчя

Автор: фото надане туристичною компанією ”ТезТур”
  Для хімічного пілінгу обличчя косметолог спа-салону ”Сусесі” у Белеку в Туреччині наносить на обличчя відвідувачки суміш із фруктовими кислотами. Вона розчиняє клітини і сприяє оновленню шкіри
Для хімічного пілінгу обличчя косметолог спа-салону ”Сусесі” у Белеку в Туреччині наносить на обличчя відвідувачки суміш із фруктовими кислотами. Вона розчиняє клітини і сприяє оновленню шкіри

Тетяна Коваль, 34 роки, працює у Москві сім років. Обіймає посаду офіс-менеджера в будівельній компанії. Цьогоріч омолодилася за допомогою хімічного пілінгу. Під час процедури за допомогою рослинних кислот злущуються верхні шари епідермісу.

— У салоні шкіру очистили поступово за п"ять процедур, — розповідає жінка. — Після першої обличчя весь день було червоним і за два дні шкіра почала лущитися. А після п"ятої обличчя чотири дні облазило. Але це не боляче й між процедурами є два тижні перерви. Результатом я задоволена: обличчя помолодшало і стало свіжішим.

На час очищення косметолог порадила жінці тимчасово користуватися кремами для чутливої шкіри.

Киянка Ольга Пахар, 50 років, пілінг робить раз на півроку.

— Я бачу результат уже після першої процедури, — каже вона. — Шкіра першого ж дня стає пружнішою, а тепер і мімічні зморшки зникли. Роблю лише поверховий пілінг, після нього наступного дня можна йти на роботу. Він триває довше, ніж глибокий — чотири–десять відвідувань. Моя знайома робить середньо-глибокий за одну процедуру, а потім тиждень сидить удома, доки стара шкіра злущиться. Це не для мене.

Жінка наголошує: після чистки потрібно користуватися засобами, які радить косметолог.

— Пілінг навіть маленькі зморшки може прибрати. Його роблять скрабами, щіточками, хімічними кислотами чи ферментами. Але головна функція незмінна — зняти верхні відмерлі шари шкіри, — пояснює Наталія Яковлєва, 32 роки, косметолог столичного оздоровчого центру "Озіріс". — Найкраще його робити взимку, тоді менше сонячного світла й ризик пігментації шкіри менший. Хоча є й літні варіанти очищення. Вони розроблені для жителів східних країн, де зими немає.

Після процедури не можна вживати алкоголь

Пілінг протипоказаний людям із хворим серцем, діабетикам і тим, хто має недуги шкіри. Після очищення не можна відвідувати сауну, солярій, їхати на гірськолижні курорти. Лікар каже, там сонце таке ж пекуче, як улітку на пляжі.

— Головне при виборі виду пілінгу не тип шкіри, а вік людини. Спеціаліст визначає, чи є в пацієнта рубці, зморшки. Аби їх розгладити, потрібно дістатися глибших шарів епідермісу, ніж у молодої людини.

Після процедури не можна вживати алкоголь.

— Зовні це виглядає, наче засмага злазить, — розповідає косметолог. — У жодному разі не можна їй допомагати, інакше залишиться рубець. Шкірка відпаде сама під час умивання.

Для очищення беруть фруктові кислоти

Креми для пілінгу наносять на обличчя, руки, декольте. Не чіпають ділянок під очима. Поверховий пілінг роблять скрабами й гомажем. Він діє як клей, його знімають масажними рухами. Гомаж підходить для чутливої шкіри.

Хімічний пілінг розчиняє клітини. Його роблять фруктовими кислотами: молочною, яблучною, лимонною.

При механічному пілінгу, зокрема бросажі, використовують щітки з натуральної щетини. Процедура триває до 10 хв. Вакуумний чи ультразвуковий пілінги мають омолоджувальний ефект. Шліфування шкіри дрібними кристалами називають мікродермабразією.

Зараз ви читаєте новину «Хімічний пілінг омолоджує обличчя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі